Leszúrt egy 15 éves afgán fiú egy 15 éves német lányt szerdán a Kanden nevű németországi kisvárosban - közölték a helyi hatóságok.
Zoom
A közlemény szerint a késelés a Rajna-vidék-Pfalz tartományi kisváros egyik üzletében történt. A két tizenéves összeszólalkozott, majd az afgán fiú kést rántott, és leszúrta a német lányt, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.
Az elkövetőt járókelők lefogták és átadták a rendőrségnek – áll a landaui ügyészség és a rajna-pfalzi rendőr-főkapitányság közös közleményében, amely szerint az afgán fiút őrizetbe vették, és a tartományi bűnügyi rendőrség nyomozást indított.
(MTI)
Frissítés: megint az egzotikum ütött vissza
A Bild információ szerint párkapcsolati okokra vezethető vissza az a tegnapi gyilkosság, amiben egy 15 éves afgán fiatal leszúrta hasonló korú "partnerét" - közölte honlapján szerda késő este a német hírportál. A gyilkosság elkövetőjét csütörtökön állítják bíróság elé.
Zoom
Nem véletlenül történhetett a bűncselekmény, ugyanis a Bild információ szerint a két fiatal együtt érkezett, és valószínűleg szerelmi ügy állhat a késelés hátterében – közölte a német napilap szerda késő este az online kiadásában.
Az elkövetőt járókelők fogták le és adták át rendőrségnek – áll a landaui ügyészség és a rajna-pfalzi rendőr-főkapitányság közös közleményében, amely szerint az afgán fiút őrizetbe vették, és a tartományi bűnügyi rendőrség nyomozást indított.
2. frissítés: 2016 tavasza óta élősködik Merkelisztánban a "fiú"
Mécsesek gyúltak azelőtt az illatszerüzlet előtt, ahol szerdán egy 15 éves lányt gyilkolt meg egy vele egykorú afgán "fiú" a délnyugat-németországi Kandelben. A két tinédzser ebben a drogériában szólalkozott össze, a Merkel-kedvenc végül kést rántott és leszúrta a lányt, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe. A "fiú" jelenleg előzetes letartóztatásban van – hangzott el az M1 péntek reggeli Híradójában.
Zoom
A 15 éves (!) afgán és áldozata (kép: Bild.de)
A kerületi rendőrkapitány helyettese, Eberhard Weber azt közölte csütörtökön, hogy az elkövető egy 15 éves afgán állampolgár, aki a jelenlegi információk szerint 2016 tavasza óta él Németországban. Tavaly áprilisban Hesse-ben regisztrálták, kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként.
A gyilkosság helyszínén most egy Angela Merkelt ábrázoló fotót függesztettek ki, alá azt írták: „Nem tudom felismerni, hogy mit kellene másként csinálnunk”.

A Híradó szerint Németország-szerte nő a feszültség a migránsok miatt. A felmérések szerint a bevándorlók többsége képtelen beilleszkedni, és egyre több az általuk elkövetett bűncselekmény is. 2016 nyarán például egy 17 éves afgán fiú támadt baltával egy vonat utasaira Würzburg közelében. A fiú 2015-ben menedékkérőként érkezett Németországba, négy embert sebesített meg.
Néhány nappal később egy szír menedékkérő bozótvágókéssel gyilkolt meg egy nőt a Stuttgarttól nem messzi Reutlingenben, mert féltékeny volt rá. Miután végzett a nővel, két másik embert is megsebesített, mielőtt elfogták. Idén szeptemberben Lipcsében azért erősítették meg a rendőri jelenlétet, mert bevándorlók kocogó nőkre támadtak, volt, akit megerőszakoltak.
2015 óta csaknem másfél millió bevándorló érkezett Németországba.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk: