Az Izraelben élő, mintegy 250 ezer magyar ajkú zsidó a Magyarok Világszövetségében nem képviselteti magát, az izraeli sajtóban és egyebütt kígyót-békát kiált a magyar népre, ám most, amikor a budapesti kormány az egész Európai Unió területére érvényes magyar útlevelet kínál, hirtelen „nemzeti öntudatra” ébredtek.

Kovács László „köszöntése” 2003-ban Marosvásárhelyen
Az elmúlt nyolc-kilenc esztendő folyamán a nagyobbik zsidó szellemiségű kormánypárt, az MSZP, és a kisebbik, az SZDSZ mindent megtett annak érdekében, hogy a trianoni határokon túli magyarok ne, vagy csak hosszas és megalázó procedúra után kaphassanak magyar állampolgárságot. Emlékszünk még a posztkommunista RMDSZ-szel jó viszonyt ápoló, a külhoni magyarok ügyeinek intézésével is megbízott Eörsi Mátyás elhíresült mondására, miszerint a „magyar” kormány nem tűrheti azt, hogy a határon kívüli magyarok „etnobiznisznek” tekintsék az anyaország adományozta állampolgárságot.
A nagyobbik, a holotörvényt beterjesztő kajmánpárt, az MSZP prominensei meg azzal riogatták az általuk és dicső eleik által hat évtizeden keresztül elhülyített, kitenyésztett prolicsürhét, hogy a beregszászi, zentai, dunaszerdahelyi vagy a zágoni magyarok tömeges áttelepülése miatt a proliknak majd nem lesz munkahelyük és nyugdíjuk. Időközben aztán kiderült, hogy a Kovács-Fuchs László vizionálta „23 millió román” mégsem érkezett meg az anyaországba, s így senki nem vette el az eszetlen prolik nyugdíját. Pontosabban, végül is elvették és a magánpénztárak jóvoltából zsebre tették, csak nem a határon túliak, hanem azok, akikre a prolik egymásután kétszer is szavaztak.
Az állampolgárság egyszerűsített megszerzésének meghirdetése után viszont élénk érdeklődést tanúsítanak a magyar állampolgárság iránt a trianoni határoktól igen távolra szakadt izraeli zsidók. Hogy mennyire nem a magyar hon iránti szeretet vezényli ezeket az embereket, arra jó példa a dunántúli vörösiszap-katasztrófa idején az izraeli napilapok véleményrovataiban napvilágot látott káröröm és a magyarok mocskolása a tragédia idején. Egy Mose Gánán nevű, Budapesten született patkány pedig egyenesen az összes magyar elégetését kívánta.
Izraelben igen nagy az európai útlevél iránti kereslet, mert a cionistáknak a Közel-Keleten művelt gaztettei miatt az izraeli útlevél nem minden országban számít jó ajánlólevélnek. A nagy izraeli napilapok már hónapok óta hirdetik, hogy „Az európai útlevéllel rendelkezőknek jó körülmények mellett és magas fizetéssel” kínálnak bizonyos foglalkoztatást. A mellékelt hirdetésben, a sárga körben az is olvasható, hogy az európai útlevéllel rendelkezők átlagosan 4876 dolláros havi keresetre számíthatnak.
A jelenlegi magyar kormány meghirdette egyszerűsített útlevélkérelem óta Izraelben ügyvédi irodák sora szakosodott a magyar állampolgárság és a vele járó európai útlevél megszerzésére. Az egyik ilyen szakosodott személy Sosá Sunnár (Schőner) Éjnát nevű hölgy, Schőner Alfréd budapesti főrabbinak, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem rektorának a leánya, aki a Haifa közeli Kirját Onóban levő irodájában várja az európai útlevélre áhítozókat. A mellékelt hirdetésben a magyar és az izraeli zászló fölött az olvasható, hogy a nevezett jogásznő „jártas a magyar állampolgárság és a magyar (európai) útlevél megszerzése terén a Magyarországról elszármazottak és azok leszármazottjainak számára.”
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Kapcsolódó: