Éppenséggel nem a szívünk csücske a finnországi Muutos 2011 párt, mivel a buzi-, ill. a droglegalizáció-kérdésben alkotott véleményük (minderről lásd pl. EZT) szöges ellentétben áll a miénkkel. Szemben a 17-i finn választásokon a győztes jobbközép Kokoomustól 1,4, a második szocdemektől pedig 0,1%-kal lemaradva a harmadik helyet megszerző, és a másik két győztes párttal már kormányalapítási tárgyalásokat folytató PerusSuomalaiset (PS) pártéval, a finn Jobbikkal, amely ezekben a kérdésekben (is) ugyanazon az állásponton van, mint mi.

Ezzel ugyanígy vannak az erősen hazafias / konzervatív / jobbos finn választók is: a választásokon a párt csak 7500 szavazatot (az összes szavazat 0,3%-át) kapott.

Természetesen a pártnak vannak jó ötletei is – a PS nagy- és a Függetlenségi Párt (szintén) minipárt mellett a harmadik élesen bevándorlásellenes politikai párt.

Miért vesszük mégis elő, ha bizonyos kérdésekben egyáltalán nem értünk velük együtt, és ha ennyire jelentéktelenek? Azért, mert a következő bannerrel kampányoltak a neten:



(eredeti, teljes méretben, sokkal olvashatóbban ITT, az adott jelölt hivatalos honlapján(!) - gyengébbek kedvéért: nem médiahackről van szó! Saját tükrözés ITT.)

A kép felirata: „Itt van az a férfi, aki kimondja azt a szót: „Néger!” Hülyeség betiltani szavakat vagy szimbólumokat, mivel a tiltó törvények nem működnek. Petri Kaivanto [az adott jelölt neve] Mein Kampf 2011 Helßinki [a Helsinki-ben sharfes s van, úgy is írta!]”

Kedves Olvasóink! Ha valaki, akármilyen kis párt, így, egy ilyen horogkeresztes-meinkampf2011-es plakáttal merészelt volna kampányolni Magyarországon, vajon hány perc múlva törték volna rá az ajtót a kommandósok és hány évre sittelték volna le? Nem, ne fáradjanak a válasszal, költői volt a kérdés: maximum 10 perc múlva és minimum öt évre.

De nem a gyakorlatilag zsidómentes, és emiatt (is) sokkal-sokkal normálisabb, hazafiasabb, élhetőbb Finnországban – ott a kutya nem panaszkodott a plakátra. Ahogy ott az sem kormánytagság-kizáró ok, ha valaki kétségbe merészeli vonni a liberálisok által szajkózott hazugságot, hogy ti. minden ember egyenértékű (kapcsolódó cikk ITT). Miközben nálunk... - áh, nem is folytatom. Ott gyakorlatilag mindent normálisan csinálnak – itt meg a saját sírunkat ássuk a cigánytenyésztéssel és a Fidesz nemzetinek hazudott balliberális terrorjával.

Legutolsó, kapcsolódó cikkünk a finnek és a horogkereszt viszonyáról, temérdek plusz hivatkozással:  Akik büszkén viselik szívük felett a horogkeresztet...
Frissítés (ápr. 26. 16:56): 1.) Olvasóink közül többen szóvá tették, így külön hangsúlyozzuk: Aki visszaolvassa a cikkeinket (nem véletlenül vannak ott a hivatkozások a régebbi anyagainkra – a régebbi, hivatkozott anyagokban levő információkat nem tudjuk és – idő híján – nem is akarjuk minden egyes alkalommal újra és újra elmondani), láthatja, hogy a múltban többször is megírtuk (pl. ITT): a svasztika azért (is) olyan kedves a finnek számára, mert az már jóval Hitler hatalomra kerülése vagy egyáltalán a nemzetiszocialisták jelkép-választása előtt a légierejük címere volt. Ahogy a mi Árpád-sávos zászlónk is már jóval a nyilasok előtt létezett. Ezért nem is hajlandóak lemondani róla holmi politikai korrektség kedvéért. Amire a finnek amúgy is nagy ívben sz@rnak. Kibírták a svédeket, az oroszokat / szovjeteket, röhögve túl fogják élni az EU-t is, és nem tűrik, hogy mások beleugassanak a belügyeikbe. Nem véletlen, hogy a libsi külföldi média által gyűlölt, teli szájjal nácizott (tegnapi, kapcsolódó cikk ITT) finn Jobbik is kormánytényező lesz [erre minden szándék megvan, minden oldalról], hacsak nem jön be valami olyasmi (olyan mértékű kompromisszum / önfeladás), amit a PS tényleg nem tud vállalni.

A finnek ellenállása, hazaszeretete stb. miatt nem is hajlandóak lemondani a horogkeresztjükről, sőt: az azzal díszített gyűrűt például a múltkor, 2007-ben, a legnagyobb(!) állami- és magáncégek támogatták. Lista ezekről a cégekről ITT; ez olyan, mintha nálunk egy nyilaskeresztes vagy Árpád-sávos érmének / kitűzőnek / akárminek a gyártását mondjuk a MOL vagy a Szerencsejáték Rt. támogatná. Ugye, hogy mennyire képtelenségnek tűnik az egész? Na ez (is) különbség Finnország és a „nemzeti” Cigányisztán, bocsánat, Magyarország között. Ott a világ legtermészetesebb dolga, hogy valaki a horogkeresztet használja, sőt, azt támogatják is a cégek. Nálunk meg már az is eretnek gondolat, ha valaki az Árpád-sávos zászló alatt „masírozik”, mert igaz, hogy az sok száz évvel a nyilasok előtt már állami jelkép volt, de hát ugye „beszennyezték a nácifasiszták”, és milyen csúnya dolog használni...

2.) Még a Muutos 2011 hivatkozott képviselője, Petri Kaivanto is beírt: a Wiki gyenge magyar fordítása miatt szegény megijedt, hogy most Magyarországon bűnözőlistára került, és öt év vár rá minimum :-)