Kis lépés az embernek, nagy lépés a hülyeség felé: mostantól már nemváltó műtét sem kell ahhoz, hogy egy biológiai férfi a nők között induljon az olimpián - adja hírül a haladó szellemű hírt a Válasz.hu. Szőnyi Szilárd írása olvasható az alábbiakban.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2003 óta engedélyezi, hogy a magukat nővé vagy férfivá átoperáltató férfiak/nők az új nemi identitásuknak megfelelő versenyzők között induljanak a nyári és téli játékokon. Miután a transznemű emberek és fogadott prókátoraik világszerte egyre több helyen megnyerik a Nagy Vécéfülke-forradalmat – azaz mindenki abba a mellékhelyiségbe császkálhat be, amelyikbe a kedve hozza –, egy közelmúltbeli döntés alapján mostantól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már a nemváltó műtéthez sem ragaszkodik.

Illusztráció (a képen egyébként Kulka János látható, egy személyiségének megfelelő öltözetben)
„Sebészeti anatómiai beavatkozás előírása a részvétel előfeltételeként nem szükséges a tisztességes verseny megőrzéséhez, és összeegyeztethetetlen lehet a jogfejlődéssel és az emberi jogi fogalmakkal is” – fogalmaz a testület iránymutatása. A döntés támogatói szerint nincs ezzel semmi gond, hiszen egy nővé operált vagy magát bemondásra a „gyengébbik” nemhez soroló férfi a testfelépítésében is igazodik új identitásához. Az ellenzők szerint viszont a transznemű nők (azaz biológiai férfiak) – változatlanul fejlettebb izomtömegüknek, szív- és tüdőkapacitásuknak és egyéb tulajdonságaiknak köszönhetően – tisztességtelen előnyre tesznek szert.
Ezt a rendezők közvetve maguk is elismerik, hiszen az új előírások szerint az illető tesztoszteronszintje nem haladhat meg egy bizonyos mértéket, ráadásul ezt legalább 12 hónapig tartania kell; és hogy senki változtasson nemet csak a sportsikerek miatt, megkövetelik, hogy a transznemű létet egy-egy olimpia előtt legalább négy évvel be kell jelenteni.
Arra pedig, hogy igenis van különbség a bármilyen nemi orientáltságú férfiak és nők között, éppen a homoszexuálisok olimpiájaként számon tartott nemzetközi Melegjátékok szabályzata a legjobb példa. A dokumentum ugyanis megerősíti, hogy több sportágban a férfiak jobbak, mint a nők, ezért utóbbiak számára külön versenyszámokat kell biztosítani. Sőt a korábbi melegolimpiákon (a Válasz újságírójának helytelen fogalomhasználata - a szerk.) egy transznemű (biológiai) férfiakból álló csapat nem állhatott ki egy „leszbikusválogatott" ellen, és más módon is korlátozták az erőfölényüket.
Ami pedig a NOB-ot illeti: hol vannak már azok a boldog, Fair Play-díjas békeidők, amikor csupán doppingszerek fokozták a teljesítményt, és egyes kelet-német úszónők esélyesként indulhattak volna egy férfilábszépség-versenyen is! Ma már a politikai korrektség nehézsúlyú bajnokai fújják a hátszelet a nemi identitászavarral megvert felebarátainknak – és egyben adnak új értelmet a Citius, Altius, Fortius, azaz Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben olimpiai jelszavaknak.
(Akinek kenyere az ilyesmi, a CitizenGo nevű szervezet petícióját a NOB döntése ellen itt írhatja alá.)
Kapcsolódó: