Mónus József írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében:
Kedves Barátaim!
A magyar zászló mindenek felett!
Helyszín: Amerikai Egyesült Államok, a World Archery és USA Archery világrekordlövő versenye
Feladat: négy világrekord meglövése a World Archery listáján, illetve 907 méter fölé lőnöm a pozsonyi csata tiszteletére
Ani és Kiara után Lacival voltunk a soron, hogy legyőzzük a világ legnagyobb lövőinek eredményét, hogy új világcsúcsot állítsunk fel.
Ani 619,49 méterre lőtt 643,94 métert, Kiara a korábbi 482,86-ra 578,5 métert!
Zoom
Zoom
Majd jöttünk mi is.
Előbb Lacin volt a sor, egy világlegenda lövését, 733,21 métert kellett túllőnie a világrekordhoz egy 45 fontos céllövő íjjal. Hihetetlenül akart, küzdött, szerelt, fontolgatott, kivárt majd lőtt. És győzött: 747,59 méter. Immár a Ani és Kiara mellé zárkózott fel a világrekordok tekintetében.
Zoom
Ezután én következtem. Nem lehet 60 fontos céllövő íjjal 873,26 méter fölé lőni, ugyanis ez volt az ügyeletes világrekord. Lőhetetlen távolság ebben a stílusban, de mennem kellett, hiszen mindenki elvárta tőlem. Fáradt voltam. Az elmúlt idők terhei azért nyomott hagytak bennem. Odaálltam hát! Körbevettek szeretteim, a Farkas-csapat.
Vártam a pillanatot, amikor ellőhettem a nyílvesszőt. Bemérés... Képzeljétek, a 873,26 méteres világrekorddal szemben 897,66 métert sikerült lőnöm! 897 méter, ami pár lépésre volt a 907 méterhez képest. Szomorú is vagyok, és boldog is. Ítélje meg mindenki maga!
Zoom
Azt hiszem, a Farkas csapat megtett mindent a maga erejéhez képest a zászlónk becsületéért.
Mindegyikőtök, akik velem voltatok akár gondolatban is, köszönöm hiteteket, soraitokat! Érezzétek magatoknak ezeket a világrekordokat! Érezzétek a 897-es számot egykori múltunk nagy valószínűséggel fontos dátummá alakított jelképévé.
Zoom
Holnap leszáll a repülőm Magyarországon, de 3 óra múlva indulok a Kurultáj-csapattal harcolni Kírgiziába, a Nomád Világjátékokra. Segítségetekre szükségem van. Kérlek benneteket, gyertek velem oda is hitetekkel!
Barátsággal,
a Farkas