Uehara Makoto
Uehara Makoto neve ismerősen csenghet olvasóinknak. Portálunk már korábban is beszámolt a távoli Japánban élő sportoló mérkőzéseiről, aki – láss csodát! – Árpád-sávos és Nagy-Magyarországos mezben lép a ringbe.
Uehara Makoto ismét ringbe szállt, ezúttal a nagyon magas színvonalú RISE nevű – a legkomolyabb küzdősport-verseny, a K1 egyik alágának számít – versenyen, ahol Shizumu Kengóval kellett megmérkőznie.
A feladat pedig nem tűnt könnyűnek, legalábbis az első menet elején. Makoto, talán csak azért, hogy kiismerje ellenfele taktikáját, illetve kifárassza őt, nem lendült rögtön támadásba. Kengo ezt ki is használta, hősünk bizony elszenvedett néhány ütést és rúgást, tartott mindez az első menet első negyedének a végéig, amikor Makoto egy fejre gyönyörűen bevitt ütéssel jelezte: nem adja olyan könnyen magát.
 
 
A második menet elején egyértelműen Makoto az úr a ringben, ellenfele szinte csak a védekezésre koncentrál, záporoznak Makoto ütései, rúgásai, egy gyors kaszálással pedig padlóra is küldi ellenfelét. A negyvenedik másodperc környékén azonban Kengo is erőre kap, és egy kiegyenlített ám annál keményebb küzdelem kezdődik.


Bár Makoto bevisz néhány ütést Kengo fejére, maga is kénytelen elszenvedni néhány ütést, rúgást. Ekkor már előfordul, hogy a felek egymásba kapaszkodva próbálják megtörni ellenfelük lendületét. A második menet végére aztán fordulni látszik a kocka, Kengo soroz, majd egy rúgással fejen találja Makotot, aki előbb még ellenáll, támadni is próbál, majd néhány ütés után a ring szélére tántorog, el is kezdődik a rászámolás.

Nyolcig számol a bíró, amikor Makoto visszafordul a ringbe és megindítja a villámháborút. A menet végig egyhuzamban sorozza Kengót, aki viszont jól védekezik.
 
 
Makoto lendülete a harmadik menet elején is tart még, egyből letámadja ellenfelét. Bár a fáradtság jelei már látszanak, ismét egymásba kapaszkodnak az ellenfelek, egy ilyen eset kapcsán történt szétválasztás után, Makoto villan, és egy gyönyörű rúgással egyből padlóra küldi Kengót.

Kiütéses győzelem, K.O.
 
 
Makotónak szerkesztőségünk is gratulál, hadd említsük meg, hogy szponzorai között találjuk a Négy Villanás Elektromossági Részvénytársaságot és a Haru Építkezési Részvénytársaságot, azon cégeket, melyeknek magyar vonatkozásai is vannak. (A tulajdonosok között találjuk Földi Krisztiánt, aki többek között FankaDeli munkáját is segíti támogatásával.) Így kerül az Árpád-sáv és a Nagy-Magyarország, közepében a címerrel egy japán sportoló viseletére.
Uehara Makoto augusztus 28-án hazánkba látogat, ahol Balatonszárszón a Hunnia Harcosaival, valamint az Érdi Muay Thai Box Egyesület tagjaival fognak közösen tréningezni.
(Kuruc.info, Geyer)
Kapcsolódó anyagok: