„Keleten olyan a gyepű, mint az üstben a forró víz. Bugyog, forrong ott minden, és békétlen, senki nem tudja, mit hoz a holnap. Ha tehát megindul valami keletről, a fejedelemnek lépnie kell, mint a táblán a játékosnak. Tán már most is sejti a táltosok jövendöléseiből, milyen sors vár a törzsszövetségre. Álmos soha nem bíz a véletlenre semmit…”

Akár ez a  regényrészlet is lehetne a most megjelent, az olvasókat láthatóan meghódító Benkő László monumentális regényfolyamának, a Honfoglalás-trilógia köteteinek a vezérmottója.
Egy biztos: ez a „regényfolyam“ tarolni fog. Ugyanis mindent tud, amit egy kalandregénynek tudnia kell. Ez a három vaskos kötet elkapja az ember „frakkját“, s az ember pedig kénytelen lesz olvasni. Éjjel-nappal, mert ez az utóbbi évtizedek legjobb történelmi regényfolyamaként számon tartott kalandregényciklus nemcsak a magyar honfoglalás döntő eseményeit meséli el színesen, egyéni látásmóddal, és rengeteg ismeretet felvonultatva, de egyben családtörténet is.
Hús-vér emberek öröme és bánata, a fájdalom és a boldogság tovatűnő pillanatai röppennek el a szemünk előtt, megállíthatatlanul száguld előre az idő, a sorsokat alakító történelem. Részesei ennek a történetnek az ősök éppúgy mint mi magunk, a kései utódok. Egy nép, amely földet és hazát szerzett magának Európában…
A történelmi regényfolyam első kötete A Táltosidőkben a Fekete-tenger mellékére, Kazáriába, a magyarok levédiai és etelközi őshazájába, 850-be kalauzolja az Olvasót, egy olyan földre, amely sok harc és véráldozat árán a magyarság elindult az önállóvá váláshoz,  az önszerveződéshez, s kiteljesedett szabadságtudatához vezetett.
A történelem és egyéni sorsok fonódnak össze ebben a nagy ívű történelmi remekmű második kötetében, az  Idegen tüzekben,  amely egyszerre izgalmasan szép olvasmány és ragyogóan színes leírása a honfoglalást megelőző évtizedeknek; egy monumentális freskó a korai magyarok és besenyők életéről, s nem kevésbé a környező világról. 
A regényfolyam befejező - Megszerzett föld - kötetének hősei átélik az Etelközből történt szervezett elvonulást, és részesei annak a régóta gonddal és előrelátón előkészített földszerzésnek, amit Honfoglalásként tart emlékezetében a magyar nép.
A Honfoglalás-trilógia ára 5990 Ft helyett a Kuruc.info olvasóinak csupán 5499 Ft + postaköltség utánvéttel (899 Ft), azaz kerekítve összesen 6400 Ft!
Megrendelni a hirdetes@kuruc.info címen lehet a darabszám, név, postázási cím és telefonszám megadásával.
A könyvcsomagot a Családi Könyvklub kiadó postázza Önnek!