Ha a Fidesz bizonyítja, hogy demokratikus párt, akkor az MSZP esetleg visszalép a javára, ha így meg tudja akadályozni a Jobbik győzelmét egy választókerületben - erősítette meg az MSZP kormányfőjelöltje is.

Megvan az elvi alap a közös koncot védelmező "összefogáshoz":
a fasizmus elleni harc!
Korai még spekulálni arról, mit tesznek a szocialisták azokban a választókerületekben, ahol az első forduló után esetleg a harmadik helyre szorul az MSZP-s jelölt és nincs esélye a győzelemre - kerülgette Mesterházy a forró kását, de nem cáfolta a szóvivőjük bejelentését, ami tudjuk, mit jelent a politikában.
Egy esetleges visszalépéshez, mondta Mesterházy a Baloldali Tömörülés ülésén, "a Fidesznek előbb be kell bizonyítania, hogy demokratikus párt és látni kellene a programjukat is".
Nos, mindkét feltétel teljesülését könnyen meg lehet jósolni: valami programfélét valószínűleg hamarosan előkerít a Fidesz, hiszen mégiscsak illik összetákolni választás előtt egy ilyesmit, a Likud testvérpártjának "demokratikus" volta pedig egyértelmű, elvégre tudjuk, kire mondja a ballib-narancsos média, hogy antidemokratikus, fasiszta meg egyebek: aki nem feltétlen kiszolgálója a zsidó érdekérvényesítésnek és országfelvásárlásnak.
Semmi akadály tehát az előtt, hogy végre hivatalosan is összenőjön, ami összetartozik, s nyíltan is egymást segítse a parlamenti egypárt különböző irányultságú emberek szavazatait begyűjteni hivatott két platformja.
(Kuruc.info - ATV nyomán)