Elbaltázták az ELTE-s hatpárti vitát - csak két politikus meg egy szóvivő jött el, ezért a rendezvényt lefújták - írja a Népszabadság.
Kudarcba fulladt a Politológus Hallgatók Országos Egyesületének konferenciája. Az ELTE-n tartott kétnapos rendezvényen ugyanis egyetlen alkalommal sem sikerült egy asztalhoz ültetni az országos listát állító pártok képviselőit.
Csütörtökön Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját várták hiába a kampányfőnöki beszélgetésre, pénteken pedig a fiatalok politikai szerepvállalásáról tartott vitát mondta le Makay Zsolt, az MDF választmányi elnöke.
A legnagyobb horderejű(nek ígérkezett) vitát, az országos listát állított pártok vezetőinek péntek délutáni fórumát pedig meg sem tartották, miután a meghívott előadók (Kovács László - MSZP, Pokorni Zoltán - Fidesz, Mile Lajos - LMP, Dávid Ibolya - MDF, Retkes Attila - SZDSZ, Szegedi Csanád - Jobbik) közül csak Mile és Szegedi, illetve Dávid Ibolya helyett Kerék-Bárczy Szabolcs pártszóvivő jelent meg az ELTE-n. (A szintén országos listát állított Civil Mozgalmat pedig meg sem hívták.)
A szervezők sajnálkozva jelentették be, hogy több meghívott nem tudott eljönni, a lemondást azonban sem ők, sem a pártok nem indokolták.
A Népszabadság információja szerint a több hónapja megszervezett, ám órákkal korábbra tervezett rendezvényt az utolsó pillanatban (pénteken) mondta le a Fidesz, azt nem kötötték a szervezők orrára, hogy miért. Kovács Lászlónak a korábbi időpont megfelelt volna, a délutáni már nem - azt viszont a szervezők utasították el, hogy Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese vegyen részt helyette a fórumon. Kovács László azt nyilatkozta a lapnak, szívesen eljött volna, de az utolsó pillanatban halasztották későbbre a rendezvényt 1-ről fél 3-ra.
Ezt az MSZP aztán úgy interpretálta, hogy a szervezők "kitiltották" Szekerest. Holott a szervezők következetesen elutasították a cseréket, így nem engedték azt sem, hogy a Jobbikot a pártelnök Vona Gábor képviselje a vitában a Brüsszelben tartózkodó Szegedi Csanád helyett (aki végül is kényszerből hazautazott). Az MDF-et pedig - az OVB ülésén részt vevő pártelnök helyett - Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő képviselte volna, de ebbe sem mentek bele a szervezők.
A két jelenlévő politikus közül az LMP-s Mile Lajos csendben elhagyta a helyszínt (bár annyit távozóban elejtett, hogy "egy élmény volt"), ellentétben Szegedi Csanáddal, a Jobbik alelnökével, aki az ELTE bejárata előtt rögtönzött sajtótájékoztatón - az összegyűlt egyetemisták látható örömére - pocskondiázta a politikai ellenfeleket, mondván, "mint a vadmalacok, futnak a Jobbik érvei elől" - írja a szegény "pocskondiázottakat" igencsak sajnáló Nol.