Nyíregyházán 13 órai kezdettel dr. Gyüre Csaba, a Jobbik megyei választmányának elnöke és Bakó József megyei alelnök rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elkövetett választási csalásokról.
Gyüre Csaba elmondta: a mai napon több olyan információt kaptak, hogy Heves megyéből buszokkal szállítják a megyébe a cigányokat. Hozzátette, hogy pár órával ezelőtt cigányok próbálták leszorítani azokat a jobbikos aktivistákat, akik videóra vettek több olyan buszt, mely Vásárosnaményba szállított cigányokat szavazni. Az aktivisták a rendőrségnek jelezték, hogy egy Opel Calibra típusú jármű követi és többször megpróbálta leszorítani őket az útról. A rendőrség lezárta a 41-es főutat, és így sikerült a cigányokat előállítani.
Gávavencsellőn és Tiszabercelen is tömegesen szállítják a cigányokat a szavazóurnákhoz, valamint az utóbbi településen csomagosztás történt a szavazatok megszerzése érdekében. A településeken sikerült a jobbikos aktivistáknak videofelvételt készíteniük a csalásokról, és megtették a feljelentést mind a két esetben - tájékoztatott Gyüre Csaba.
Bakó József a sajtótájékoztatón hozzátette, hogy a Jobbik folyamatosan kapja az információkat, hogy a cigányokat szervezetten szállítják a megye választókörzeteibe. A demecseri cigányok elmondták, hogy ők nagyon jól tudják, hogy a választáson átvágják őket a magyarokkal együtt, de a cigányok legalább jobban járnak, mert ötezer forintot kapnak érte. Ha ez így fog folytatódni, akkor négyévente az ilyen emberek fogják eldönteni az országunk sorsát! - figyelmeztet a Jobbik.
(Kuruc.info)