Eltűnt az MSZP logója a párt egyik prominens újbudai országgyűlési képviselőjének szórólapjairól. Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere, jelenleg is tagja a törvényhozásnak a szocialisták színeiben, ennek ellenére új szórólapján nem szerepel semmilyen formában, utalás szintjén sem az őt indító párt. Viszont megjelent rajta a Lehet Más a Politika (LMP) szlogenje.
Az új szocionista szórólapon Újbuda kék színe mellett csak egy piros szív és a második forduló időpontjának színvilága utalhat esetleg a szocialista pártra. Ellenben van egy zöld csík, ami az LMP-s hatást erősítheti. Az a rész pedig, amelyben a budapesti 16-os választókörzet jelenlegi parlamenti képviselője amellett érvel, hogy miért szavazzanak rá a választók, így zárul: „aki 16 éve bizonyítja, hogy városunkban TÉNYLEG LEHET MÁS A POLITIKA!”

Emlékezetes, kedden Lendvai Ildikó, az MSZP pártelnöke jelentette be, hogy négy jelöltjüket is visszaléptetik az LMP javára. Az új formáció viszont közölte, hogy semmilyen együttműködésből nem kérnek a szocialistákkal, így ők minden állva maradt képviselőjelöltjüket elindítják.
Az ügy további pikantériája, hogy a 16-os választókörzetben egy LMP-s jelölt is bekerült a második fordulóba. Az április 11-i első forduló eredménye: Simicskó István (Fidesz–KDNP) 44,48, Molnár Gyula (MSZP) 38,22, Diószegi Ernő Endre (LMP) 9,44 százalék.
Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke későbbre ígért tájékoztatást. Az ügy főszereplője, Molnár Gyula szerint ez "csak egy mondat". Nos, ennyi választja el egymástól az LMP-t és a szocikat: csak egy mondat.
(MNO nyomán)