Kriza Ákosnak mennie kell, ha bebizonyosodik, igazak az N1TV-nek nyilatkozó nyíregyházi vállalkozó vádjai, miszerint a Fidesz 2014-es győzelmében fekete kasszák, táskából osztott milliók is szerepet játszottak, jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.
Mint mondta, a Jobbiknak nem tiszte megítélni, hogy a vádak igazak-e, ezért a párt a rendőrséghez fordult, kezdeményezve a szükséges vizsgálatok lefolytatását. Közölte, a hatóságoknak kell kideríteni, van-e a miskolci Fidesznek fekete kasszája, illetve osztogattak-e a városházán táskából milliókat a Fidesz kampányát segítő személyeknek úgy, hogy azokkal el sem kellett számolni. Jakab Péter hangsúlyozta, bízik benne, hogy kellően alapos nyomozással kiderül az igazság, ott ugyanis, ahol ennyi kérdőjel merül fel a választások tisztasága körül, a városvezetés legitimitása is megkérdőjeleződik.
Arra a kérdésre, hogy szerinte igazat mond-e a vállalkozó, Jakab azt válaszolta: az illető nem egy névtelen levélben, hanem a nevét és arcát is vállalva fogalmazott meg rendkívül súlyos állításokat, ami arra utal, hogy azokat bizonyítani is tudja.
Jakab Péter kijelentette: a Jobbik le fog számolni azzal, hogy egy ország vagy város jövőjét az ott élők érdeme, tehetsége, szorgalma helyett a politikusok nokiás dobozai vagy épp milliókkal teli táskái döntsék el.
Frissítés: Jobbik: Kriza Ákosnak nemhogy le kell mondania, hanem a magyar igazságszolgáltatás előtt kell felelnie
Az utóbbi évek egyik legnagyobb korrupciós ügyére derített fényt az N1TV minapi műsora. Lakatos Miklós, nyíregyházi vállalkozó arról beszélt, hogyan segítette a Fideszt győzelemre Miskolcon a 2014-es önkormányzati választáson - írja közleményében Egyed Zsolt országgyűlési képviselő.
A felvételen az építési vállalkozó elmondja, a miskolci önkormányzat fekete kasszájából kampányolt Kriza Ákos mellett. Ennek során a polgármesteri hivatalban pénzzel teli táskából kapott ő és mások is több millió forint készpénzt, amivel el se kellett számolniuk. Mindezért Lakatos állítása szerint 5 millió forintot ígértek neki, de ő inkább a diósgyőri stadion, illetve a számozott utcák bontását „kérte el”, de ebből nem lett semmi.
Lakatos Miklós azt állítja, hogy minderre bizonyítéka is van, ha ez igaz, akkor a rendőrségnek és a hatóságoknak nem lesz nehéz dolga. Lakatosnak állítása szerint Kriza kabinetvezető-helyettesével közös vállalkozása is volt, ez szintén viszonylag könnyen ellenőrizhető. A vállalkozó tényszerűen arról beszélt, hogy mindezért cserébe a diósgyőri stadion bontási munkálatait ígérték neki. A legsúlyosabb az egészben az, hogy ha Lakatos igazat mond, akkor a választási kampányban kifejtett munkájáért cserébe kapott ilyen jellegű ígéreteket - véli Egyed.
A Jobbik szerint, ha az összeállításban foglaltak bizonyítást nyernek, akkor Kriza Ákosnak nemhogy le kell mondania, hanem a magyar igazságszolgáltatás előtt kell felelnie tetteiért, amiért a miskolci embereket megkárosította. Mindezek fényében fontos lenne, ha a vádakat Kriza és Lakatos nyilvánosan, a miskolci polgárok előtt lakossági fórumon tisztáznák. A Jobbik gondoskodni fog róla, hogy a korrupt városvezetőket bírósága elé állítsák és elnyerjék méltó büntetésüket, ezért az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a Jobbik miskolci politikusai - zárja közleményét a képviselő.
(Kuruc.info)