Rogán Antal határozottan válaszoljon: véletlen időbeli egybeesés, vagy valóban van kapcsolat a feltaláló-miniszter kilépése és az offshore cég belépése között? - tette fel a kérdést Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke közleményében. Alább a folytatás.
Az Alfahír és a Népszabadság által párhuzamosan bemutatott történetben ismét több érdekes egybeesésére bukkanhatunk az immár informatikai területen is feltalálói magasságokba jutó Rogán Antallal kapcsolatban.
Az elektronikus aláírással kapcsolatos ügy kronológiájának tényei érdekes kérdéseket vetnek fel. Rogán Antal két magánszeméllyel szabadalmi kérelmet nyújtott be, röviddel később egy máltai–ciprusi offshore cég, melynek tulajdonosát a PanamaLeaks kiszivárgó iratai révén megismertük, 80 százalékos tulajdonrészt szerez a közműcégek auditálását végző vállalkozásban. E cég a magyar közműfogyasztók pénzéből – az akkor Rogán által vezetett Fidesz-frakció segítségével – több százmilliós nyereséget halmozott fel.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala idén január 22-én értesítette Rogánékat arról, hogy közzéteszik szabadalmukat. Január 27-én a Javelin Ltd. többségi tulajdont szerzett a közműveket auditáló cégben. Február 2-án átadják ezt a szabadalmat Rogán két társa korábbi cégének. Röviden: Rogán Antal kiszállt a két úr mellől, és gyakorlatilag ugyanekkor a máltai–ciprusi offshore cég beszállt a két úr cégébe.
Rogán Antal határozottan válaszoljon az alábbi kérdésekre: vajon érdekes-e Rogán Antal számára ez az időbeli egybeesés? Vajon a véletlen műve, hogy Rogán Antal és barátai körében ismét offshore cégeket találunk? Vajon véletlen-e, hogy a Fidesznek még a rezsicsökkentést is sikerült úgy levezényelnie, hogy azon a politikusaik és feltaláló barátaik nyerészkedjenek? Vajon véletlen-e, hogy a Fidesz maffiakormányának működésére naponta újabb és újabb bizonyítékot találunk a tényfeltáró újságírás és a politikusi kutakodás eredményeképp?