A "holokauszt oktatásához" készített segédanyagot az oktatási miniszter és a zsidó múzeum igazgatója. A könyv elkészültének alkalmából egy igazán egyedi tortával ünnepeltek: a tetejét "A zsidókérdés megoldása" felirattal díszítették.

Az oktatási miniszter, Dusan Caplovic és Pavol Mestn, a pozsonyi Zsidó Kultúra Múzeumának igazgatója múlt héten mutatta be Vágújhelyen a "holokauszttal" foglalkozó közös publikációját. A könyvet szándékuk szerint segédanyagként használhatják majd az általános iskolák, a szakközépiskolák és a gimnáziumok történelemtanárai a "holokauszt oktatásában".
A jeles alkalomból egy egészen egyedi, sós tortával is készültek az egybegyűlteknek. Caplovic Jaroslav Baskával, a trencséni megyefőnökkel közösen egy sajtrózsákkal, szalámi tekercsekkel és egy "A zsidókérdés megoldása" felirattal díszített, könyv alakú tortát szeletelt fel.

A könyvet egyébként az Edah polgári egyesület adta ki, az oktatási minisztérium és a pozsonyi Zsidó Kultúra Múzeumának pénzügyi támogatásával. A minisztérium álláspontja szerint az ilyen tevékenység rendkívül hasznos, és az általuk nyújtott támogatást a "holokauszt áldozatainak" megismeréséhez vezető hatékony eszköznek tartják.
(Bumm nyomán, kép: minedu.sk)