Egy cég azt állítja, hogy egy hírcsárdás bejegyzés miatt fenyegetőzik perrel a Gyermekrák Alapítvány. Az alapítvány vezetője szerint ez hülyeség.
Egy autókereskedés azt állítja, a Gyermekrák Alapítvány perrel fenyegette meg őket egy Facebook-poszt miatt, amelyben ráadásul egy Hírcsárdás álhírt osztottak meg.
"Tegnap, poénból, megosztottam egy Hírcsárda bejegyzést, ezt. Este 8-kor, az alapítvány megbízásából valaki végighívta az egész céget, hogy be leszünk perelve, meg így - meg úgy, meg hitelrontás. Sajnos kolléganőm hirtelen megilletődésében belépett az oldalunkra és levette, engem meg nem tudtak elérni" - közöle a Csonti Car nevű autókereskedés a hivatalos Facebook-oldalán.
Utazzon Ön is a Gyermekrák Taxival! (x)
Kihasználatlan gyerekmentőnkkel Ön is gyorsabban célbaér! (Fizetett hirdetés)
Dugó, csúcsforgalom, araszolás, miközben üres a buszsáv, senki nincs a villamossíneken, és Ön egyébként is egy faszagyerek vagy egy gátlástalan senkiházi? Itt a megoldás! Hívja a Gyermekrák Taxit! Megkülönböztető jelzésünket használva Ön a nap bármely szakában gyorsan célhoz ér. VIP-ügyfeleink számára biztosítjuk a járművek gyermekrákmentesítését, lélegeztető gép helyett pedig pezsgőt és homársalátát szolgálnak fel szakképzett ápolóink. Járművünk hívásra házhoz megy*!
* ... ha a főnöknek épp nem kell a kocsi. De nem olyan büdös, ki lehet bírni mellette.
Az autókereskedés hozzátette, azt üzeni az alapítványnak, hogy "nyalja ki", hiszen azt oszt az oldalán, amit akar. Közölték továbbá, hogy a legjobb lenne ha inkább egy kicsit magába szállna Balogh István, az alapítvány elnöke, ha már megdőlt.
"Ilyenkor gerinces emberek nem perrel fenyegetőznek, hanem azt mondják, bocsi, f@sz voltam, nem csinálom többet, cserkészbecsszó" - tették hozzá.
A Hír24 megkérdezte Balogh Istvánt, hogy valóban megkeresték-e a céget, aki tagadta, hogy ilyesmi történt volna. "Fogalmunk sincs, hogy mi ez a Csonti Car. Nem kerestük meg őket, nem vagyunk dedósok, nem viselkedünk óvodásként" - mondta a Hír24-nek az elnök. Felvetésükre, hogy akkor mégis miért állít ilyet a cég, Balogh úgy reagált: erre nem tud válaszolni. "Nem normális ember, aki felrakta" - tette hozzá.
Mint arról korábban beszámoltunk, videóra vették, ahogy a budai házától reggelente egy gyerekmentő autó viszi munkába a Gyermekrák Alapítvány elnökét. A sofőr a villamossíneken és a buszsávban is közlekedik, ha kell, megkülönböztető jelzéssel, kikerülve ezzel a dugót.
A rendőrség az ügyet nem vizsgálja, mivel eddig még nem érkezett feljelentés az ügyben.
(Hír24 - Hírcsárda nyomán)