Az Európai Zsidó Szervezetek Szövetségének (EJA) vezetője fegyveres védelmet kér Izraeltől az ukrajnai zsidók biztonságának szavatolására, s egyben emlékeztette Netanjáhu kormányfőt arra, hogy Izraelt a zsidók megvédésére hozták létre 1948-ban - jelenti az 'Áruc 7 izraeli hírportál. Az izraeli miniszterelnök egyelőre nem reagált a kérésre, ám abban biztosak lehetünk, hogy hatékonyabban megvédi az ukrajnai zsidókat, mint a budapesti kormány a kárpátaljai magyarokat.

Menachem Margolin rabbi
Ukrajnában a Nyugat által fölszított "forradalmi" hangulatnak nem várt fejleménye is van: a zsidó közösségek szinte az egész ország területéről arról adnak hírt, hogy fizikai és verbális támadások érik őket az elmúlt két nap folyamán. Zsinagógákra Molotov-koktélt dobtak, a zsidók 72 órán belüli távozására ösztökélő föliratok jelentek meg a falakon. Ukrajna gyakorlatilag két részre szakadt, s a biztonsági erők bizonytalan státusza is aggodalommal tölti el az ottani zsidókat.

Zsidók ünnepelnek az ukrajnai Umánban
Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szervezetek Szövetségének vezetője ma reggel sürgős üzenetben kérte Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnöktől és Mose Já'álon (Bogi) hadügyminisztertől, hogy a zsidó állam azonnal küldjön fegyveres védelmet az ukrajnai zsidó közösségek megvédésre, mert az utóbbi két nap folyamán országszerte egyre inkább fölerősödik az "antiszemita hullám". A zsidó vezető üzenetében figyelmeztet: az izraeli kormány minél előbb cselekedjen, mert ha nem, a mostani erőszakhullám megszedi az áldozatait a zsidók körében.
Menachem Margolin egyben fölhívta az Európai Unió vezető politikusainak a figyelmét: hozzák tudomására az Ukrajnában hatalomra került ellenzéknek, hogy őket terheli a felelősség a zsidók biztonságáért. Margolin rabbi az izraeli miniszterelnököt pedig arra emlékeztette, hogy Izrael államot a zsidók védelmére hozták létre 1948-ban.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info