Izrael egyik vezető napilapja, a Má'árív (מעריב) világhálós ünnepi kiadásának címlapján már két napja olvasható egy terjengős és a szokásos levantei pontatlanságokkal, szándékos ferdítésekkel tarkított cikk az Európában, de a Jobbik révén leginkább Magyarországon egyre fokozódó antiszemitizmusról. A legújabb ajvékolás dilettáns írója megint az a Niszán Cúr (ניסן צור), akit Magyarország-szakértőként tartanak számon. A mostani Má'árív-cikkhez a DK-s zászlórengetegben "a Jobbik választási gyűlésén" szónokló Mesterházy Attila fényképét mellékelték.

"A Jobbik választási gyűlése", olvasható az eredeti héber képaláírás
"A múlt hétfőn a magyarországi zsidó közösség tagjai a legnagyobb aggodalomra okot adó eseményre ébredtek: a szélsőjobboldali Jobbik párt több mint 21 százalékos (sic!) eredményt ért el az egy nappal korábban megtartott választásokon, s ezzel az eredménnyel a Jobbik ismét a harmadik legnagyobb párt lett Magyarországon, ami egyben azt is bizonyítja, hogy az ország polgárai erősen jobbra tartanak", írja a Má'árív hírmagyarázója.
Az ajvékoló cikkíró ezután néhány mondatos párttörténelmet is átmásol a héber Wikipédiából, hangsúlyozva a Jobbik rettenetes zsidó- és cigányellenességét. "Magyarországon megszokott mutatvánnyá váltak a zsidókat és cigányokat gyalázó hangos, többezres menetek, miközben megnőtt az antiszemita incidensek száma", írja a lap.
A jól ismert forgatókönyv szerint ezután "Vona Gábor jobbikos pártvezetőtársa", Gyöngyösi Márton, pontosabban annak elhíresült listája következik a sorban, természetesen ezúttal is alaposan kiforgatva az eredeti valóságából: "Gyöngyösi Márton a Parlament szószékéről (valójában az ülésterem padsoraiból - H. J.) arra szólított föl, hogy állítsák össze a Magyarországon élő összes zsidó listáját, mert ők 'állambiztonsági veszélyt' jelentenek." (Gyöngyösi egyébként nem ezt mondta, de hazudozó zsidók ezt a változatot ismételgetik már két esztendeje - H. J.) Gyöngyösi listája után olvashatunk a zsidóságát váratlanul felfedező, "időközben bűneit megbánt és megtért Szegedi Csanád közreműködésével megalakított Magyar Gárdáról, amely mozgalom a második világháború idején Magyarországon működött náci Nyilaskeresztes Mozgalom útja folytatójának számított."
Köves Slomó rabbit elszomorítja, de nem lepte meg a Jobbik legutóbbi megerősödése, miközben aggodalma ellenére is úgy vélekedik, hogy nem észlelhető az antiszemita incidensek számának növekedése: "Magyarországon az antiszemitizmusnak főleg verbális és politikai változata van jelen, azaz a társadalom egy részében az antiszemita klisék elfogadottá váltak. Néhány nyugat-európai országgal ellentétben azonban Magyarországon az elmúlt esztendőkben nem került sor fizikai incidensekre", nyilatkozza Köves, de rögtön hozzáfűzi: "Ennek ellenére a magyarországi zsidó közösségek megértették annak szükségességét, hogy együttesen kell föllépni a jelenség ellen (az ellen, ami szerinte sincs? - H. J.), ezért létrehoztuk a Tett és Védelem Alapítvány nevű testületet (sic!), amely az igazságszolgáltatás és a társadalmi tevékenység síkján küzd az antiszemita incidensek ellen (Köves rabbi azt nem említette, hogy mibe kerül ez a goj adófizetőknek - H. J.) Köves Slomó, a Fidesz által kedvelt, ám Magyarországon törpeszekta, a Chabad egyik vezető rabbija ezután a következő meghökkentő állítással rukkol elő: "Magyarországról eltávoznak (mostanában) ugyan zsidók, de ezt leginkább a nehéz gazdasági helyzet miatt teszik, s nem gondolom, hogy ez összefüggésben lenne az antiszemitizmussal", mondja Köves rabbi.
A Má'árív cikkírója idézi az izraeli S'muél Feigin debreceni chabadnik rabbit is, aki szerint: "Amikor négy évvel ezelőtt Magyarországra jöttem, volt rá eset, hogy zsidó kinézetem miatt utánam kiáltottak, antiszemita megjegyzéseket tettek. De el kell mondanom, hogy az elmúlt években kevésbé érezzük az antiszemitizmust", mondja a debreceni rabbi, majd így folytatja: "Magyarországon több száz izraeli egyetemi hallgató tanul, akik nem félnek kimutatni a zsidóságukat, egy részük kipát hord, de senki nem zaklatja őket. A legutóbbi hanuka ünnepen Debrecen központjában gyújtottunk gyertyát, együtt a város polgármesterével és helybeli lakosokkal. Volt ugyan néhány jobbikos, akik a közelben föliratos táblákat tartottak, de ezenkívül nem történt semmi. Biztonságban érezzük magunkat, s nyugodtan elmondhatom az izraelieknek, aki Magyarországra kíván látogatni, vagy itt akar tanulni, nincs miért aggódnia", mondta Debrecen izraeli rabbija, mintegy megcáfolva az ajvékoló újságíró fentebbi állításait.
Hering J. - Kuruc.info