A hatóság félrevezetése miatt büntetőeljárás indulhat Kármán Irén ellen. Az újságíró azt mondta, hogy az olajügyekről írt könyve miatt ismeretlenek elrabolták és megverték.

A rendőrség szerint viszont a térfigyelő kamerák felvételei mellett tanúk és orvosszakértői jelentések is cáfolják a nő állítását. Kármán Irén kitart korábbi állításai mellett. A Híradónak telefonon azt mondta, hogy a nyomozók nem akarják megtalálni a támadóit.

Csizner Zoltán alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának vezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta, hogy már rögtön a nyomozás első napján befoglalták azokat a felvételi bizonyítékokat, amelyeken a cselekménynek meg kellett volna történnie. Ezeket a felvételeket az ott lévő cégek védelmi kamerái rögzítették. Azonban ezeken a felvételeken az újságíró által elmondott cselekmény nem történt meg.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy kezdeti kételkedésüket, nem csak a felvételek, hanem az elkészült orvosszakértői vélemény is igazolja.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy akkor ki kötözte meg a bántalmazott újságírót, Csizner megjegyezte: hogy maga a kötözés módja is furcsa, és nem zárható ki, hogy saját magának megoldható.


Kitart állítása mellett Kármán

Szintén a Nap-keltében a megvert újságíró telefonon azt mondta: tegnap a Nemzeti Nyomozó Irodában megerősítette korábbi tanúvallomását, és kitért arra is, hogy míg tartott az ügyével kapcsolatos sajtótájékoztató, addig a telefonján 49 nemfogadott hívás volt. Kármán azt állítja: "érdekes érdekek dolgozak a háttérben" azért, hogy az ügyét elkenjén.

Kitart korábbi állításai mellett Kármán Irén azok után is, hogy a rendőrség kétségbe vonta vallomását. Az újságírónő a Magyar Televízió, Az Este című műsorában telefonon reagált arra, hogy a nyomozók szerint nem úgy, nem ott és nem akkor verték meg, mint ő mondta. Az ellentmondásokról azt mondta: a huszonhét oldalas orvosi szakvéleményből csak néhány részletet emeltek ki a rendőrök. Úgy fogalmazott: könnyebb őt hamis tanúzással és a hatóság félrevezetésével vádolni, mint a valódi bűnösöket megkeresni.

Petőfi Attila szerint nem igazolható, hogy koppant Kármán feje a kövön - mondta Az Este című műsorban a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese.

A főrendőr szerint az orvosi dokumentációkból és a mentős esetlapból az állapítható meg, hogy bántalmazták Kármán Irént. Azok az elkövetési módok és mechanizmusok, amiket ő állít, vagyis hogy a kocsiból a lábnál fogva rángatták ki és koppant a feje a talajon, és az, hogy egy szalagkorláton átdobták és egy 6-8 méter hosszú 60 %-os lejtőn legurult és, hogy a keze tartósan meg lett volna kötözve, ezeket az orvosszakértők nem igazolták - mondta Petőfi Attila.

(Híradó - FH)