2014-ben a Coloradói Polgárjogi Bizottság (Colorado Civil Rights Commission) úgy döntött, hogy a lakewoodi Masterpiece Cakeshop törvénytelenül diszkriminált egy homoszexuális „párt”, akik ott esküvői tortát akartak rendelni. Jack Phillips, a süteménybolt tulajdonosa elhivatott keresztény, és ügyvédei az eljárás alatt azzal érveltek, hogy őt arra kényszeríteni, hogy részt vállaljon egy homoszexuális esküvőben, az vallásos hitének megsértése lenne.
Ez az eset egyébként csak egy volt abban a hullámban, amit homoszexuálisok és „jogvédők” indítottak olyan keresztény üzlettulajdonosok ellen, akik visszautasították, hogy egynemű „párok” esküvőjéhez szolgáltatást nyújtsanak.
Így tehát azokat a keresztény pékeket, akik ellenzik a homoszexuális házasságot, a törvény szerint arra kényszerítik, hogy sértsék meg hitüket – de mi a helyzet azokkal a pékekkel, akik támogatják a homoszexuális házasságot? Őket köteleznék-e arra, hogy egy, a homoszexuális házasság ellen szóló tortát készítsenek?

A coloradói Castle Rock-beli Bill Jack, aki elhivatott keresztény, kísérletbe fogott: három pékséget kért meg, hogy két-két tortát készítsenek, ahol minden torta egy nyitott Bibliát formázott. Az egyik tortára ezt a feliratot kérte: „Isten gyűlöli a bűnt – 45:7 zsoltár”, valamint: „A homoszexualitás utálatos bűn – Leviticus 18:22.” A másik tortára ezt kérte: „Mialatt mi még bűnösök voltunk, Krisztus értünk halt meg – Rómaiak 5:8”, valamint: „Isten szereti a bűnösöket.” Végül pedig azt kérte a pékektől, hogy egy olyan képet tegyenek a tortákra, ahol két vőlegény fogja egymás kezét, és piros X-szel vannak áthúzva, ami a „nem megengedett dolog” nemzetközi jele.
Az amerikai országos médiafelületek úgy hozták le a hírt, hogy Jack a tortákra a homoszexuálisokat gyalázó feliratokat akart tenni. Ez nem igaz, kivéve persze, ha valaki szerint a Bibliát idézni gyalázkodás.
Mark Silverstein, az ACLU (a TASZ megfelelője) coloradói jogi igazgatója azzal vádolta meg Jacket, hogy trágár dolgokat akart a tortákra íratni. „Nincs olyan törvény, ami azt mondja, hogy a tortakészítőnek trágár dolgokat kell ráírnia a tortára, csak mert az ügyfél azt akarja.” Ezek szerint a Bibliából vett idézetek trágárok.
Széljegyzetként talán annyit, hogy így már érthető, hogy a zsidó agitátorok miért erőltetik az amerikai alkotmány első kiegészítésének eltörlését

Marjorie Silva inkább homolobbis üzenet mellett döntött
Ahogyan azt az olvasó sejthette, a pékségek visszautasították a felkérést, és némelyik „homoszexuális-ellenesnek” nevezte azt.
„Ha embereket akar gyűlölni, akkor gyűlölheti őket, de nem az én pékségemben”, mondta Marjorie Silva, az Azucar Bakery tulajdonosa. A feliratot és a képet „gyűlölködőnek és sértőnek” nevezte.
Így tehát Jack diszkriminációs panaszt nyújtott be a Coloradói Polgárjogi Bizottságnál, akárcsak korábban a homoszexuális pár a Masterpiece Cakeshop ellen. A logikája a bizottságét követte: ha egy keresztény péket rá lehet kényszeríteni, hogy a hitét megsértse, akkor az összes péket úgyszintén rá lehet kényszeríteni, hogy a hitét megsértse?
Abszolúte nem, adta meg a választ a Coloradói Polgárjogi Bizottság.
A bizottság úgy döntött, hogy az Azucar nem alkalmazott diszkriminációt, mert a pékség a tortát annak „lealacsonyító nyelvezete és ábrája” miatt utasította el.
Zoom
Aki igazán haladó, az nemcsak homokos, fajgyalázó is
Jack elmondta, hogy ez tisztán kettős mérce: a Coloradói Diszkriminációellenes Törvényt (Colorado Anti-Discrimination Act) arra használják, hogy keresztény vállalkozásokból olyan eseményeken való részvételt csikarjanak ki, ami lelkiismeretüket sérti. A törvényt csak a keresztény üzletemberek ellen alkalmazzák.
Hogy tisztában legyünk a dologgal: Jack abban hisz, hogy a pékségeknek joguk van arra, hogy a kiszolgálását megtagadják. Amit el akart érni, az a figyelem ráirányítása a képmutatásra, a kettős mércére. „Én mindenki szabadsága mellett állok, nem csak néhányak szabadsága mellett”, mondta.
Ez pedig egy jó érv: ha az Azucar Bakery tulajdonosa a saját hitének megfelelően vezetheti magánvállalkozását, akkor a Masterpiece Cakeshop tulajdonosa miért nem?
(Hidra)
Forrás: Fox News