Vissza akarja kapni kisfiát – ezt mondta V. Renáta, aki egy miskolci utca kellős közepén elhagyta a két és fél éves Gerzsonkát - írja a Blikk.

Az asszony két éven át nevelte H. Lászlóval közösen a kisfiút, de végül szakítottak: Renáta azóta elköltözött, az egykori élettárs pedig hallani sem akar a nőről. László egy hete szinte minden szabadidejét a rendőrségen tölti. A férfi nagyon dühös az asszonyra, és állítólag továbbra is csak a gyermekek miatt aggódik - bár az alábbi fénykép alapján valahogy vele kapcsolatban sem az az érzésünk.
Zoom
– Renáta a rendőrségen mindent rám akart kenni, pedig nem én vagyok a hibás. Mégis attól félek a legjobban, hogy a történtek miatt elveszítem a közös kislányunkat, Annát. Mindent megteszek azért, hogy tisztességben neveljem. Gerzsonkát lehet, hogy többet nem is láthatom, pedig nekem és a testvérének is nagyon hiány­zik – mesélte a volt élettárs.
Renáta szerint furcsa ez a nagy szeretet, hiszen ő úgy tudja, pont a férfi hagyta az utcán a gyereket. A TV2 Tényeknek elmondta, hogy szerinte László elvitte játszani a gyereket, majd – senki nem tudja, miért – már nem vitte haza. Amikor a nő elhagyta addigi párját, azt gondolta a legjobb megoldásnak, ha mindkét gyerekét ott hagyja. Azt mondja, nincs annyi pénze, hogy ellássa őket, most is az utcán él.
Ez, egy titkos látogatás és további csodálatos történetek hallhatók az alábbi videóban:
Jobbik: a Gerzsonka-jelenség a miskolci gyermekvédelem elégtelenje
A Jobbik évek óta hiába jelzi, hogy elégtelen a miskolci gyermekvédelem munkája, a valós problémák letagadása, a statisztikai szemlélet és a politikai hatalmat gyakorlók hazudozása megszülte gyümölcsét, a Gerzsonka-jelenséget, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szemes István, a Jobbik miskolci politikusa és dr. Tardi Béla, a Települések Megmaradásáért Egyesület alelnöke tartott kedden.
A jelenlegi városvezetés gyermekvédelmi részlege több mint 5 éve tudatában lehet annak, hogy növekszik azon anyák száma, akik nem gyermekszeretetből, hanem megélhetési forrást feltételezve vállalnak gyermeket. Gerzsonka szülei esetében a gyermekvédelem szabadon hagyta, hogy a gyermek élete is veszélybe kerüljön, így nemcsak az „anyával”, de a gyermekvédelmi szolgálat tagjaival szemben is eljárást kell lefolytatni kiskorú veszélyeztetése és hivatali visszaélés miatt, véli dr. Tardi.
Szerinte nem kerülhető meg a városvezetés felelőssége sem, amely szemet huny a folyamatosan és egyre jobban érezhető negatív tendenciák felett és – kihasználva közgyűlési többségét – elfogadja mind a közbiztonsági, mind a gyermekvédelmi beszámolókat, miközben az igazságot kimondó Jobbikot hazugozza, esetenként fel is jelenti. Ez történt akkor is, amikor Szemes István kifogásolta a gyermekvédelem kapcsán a munkát, ezért a jegyző a bíróság elé citálta.
Az eljárás során bizonyítást nyert az a tény, hogy Miskolc jegyzőjének gyermekvédelmi ellenőrei pincehelyiség vagy épp szerszámos bódé lakás céljára történő használata esetén is meghamisítják a jegyzőkönyveket, lakás, lakószoba meglétét rögzítve azokban, tájékoztatott Szemes István. Hozzátette, ennek eredményeként az ellenőrzés alá vont lakosok jogosulatlanul fel tudják venni a segélyeket, melyeket aztán – elsősorban – saját élvezeteik kielégítésére fordítják, azok csekély része jut el a gyermekekhez. A gyermekek érzelmi kitaszítottságban tengetik életüket, nem foglalkoznak velük, így lehet az, hogy a kétévesnél idősebb Gerzsonka nem tud beszélni, nem kötődik a szüleihez, nem tudja a saját nevét sem.
Ha nem vetünk véget a kiilleszkedettek pozitív diszkriminációjának, várhatóan egyre több gyermek jut Gerzsonka sorsára, ezt jelzi az is, hogy egyetlen év alatt megtízszereződött a gyermekveszélyeztetések száma Miskolcon, jelezte a jobbikos politikus.
Mint mondta, amennyiben Miskolc irányítását a Jobbik elvei szerint lehet megszervezni, nem fogják engedni, hogy a kiilleszkedett felnőttek elhagyják, megverjék, megnyomorítsák, elhanyagolják a gyermekeiket. A törvények erejével csírájában fogják elfojtani a felelőtlen hatóságok hanyagságát, rászorítják őket a jogszabályok maradéktalan betartására, és a lébecoló álköztisztviselői magatartást büntető-eljárások megindításával fogják jutalmazni.