Őszintén gratulál a holoiparosoknak és az őket az adónkból pénzelő maffiózónak...
 
Wow! Egyedülálló magyar siker. Őszintén gratulálok Nemes Jeles Lászlónak, valamint a Saul fia összes alkotójának és...
Közzétette: Orbán Viktor – 2016. január 11.
A kormányfői örvendezés nem minden hozzászólónak nyerte el a tetszését, a szokásos agyhalottak mellett (Pl. "Nagyon okos megfogalmazás a Miniszterelnök Úrtól!") helyet kaptak egyet nem értő vélemények is (még). A legfrappánsabb eddig ez volt, célzásként a "magyar sikerre":

Frissítés: Novák Előd is hozzászólt - még nem moderálták ki:

2. frissítés: Vajna is magyar filmnek hazudja - 321,6 milliót adott rá
Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt - közölte "Andy" Vajna filmszakmai kormánybiztos hétfőn, miután a Saul fia Golden Globe-díjat nyert. Felidézte azt a pillanatot is, amikor producerként ő is Golden Globe-ot kapott.
Andrew Vajna, akit az MTI valamiért kövezkezetesen Andynek becéz (várjuk az Orbán Viki változatot is) közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának.
"Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott" - fogalmazott a kormánybiztos.
"Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad" - idézte fel Vajna azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Golden Globe-díjat az Evita producereként.
A Saul fia című film elkészítését 321,6 millió forinttal támogatta a "Magyar" Nemzeti Filmalap. Az Ön adójából.
3. frissítés: és így kerül Orbán egy gyékényre Dániel Péterrel - szerencsére egyikük sem tartozik az ország fasiszta felébe: