Nem volt kétséges, hogy Budapest XIII. kerületében a nemzetellenes posztkommunista és libsi pártok felhívásának eleget téve sokan adnak majd le szándékosan érvénytelen szavazatot. Tudjuk azt is, hogy a szerencsétlen sorsú, a Kádár-korszakba visszavágyó, nosztalgiázó személyek szép számban vannak a híres Angyalföldön. De arra még a legvadabb álmainkban sem mertünk volna gondolni, hogy a vallási szokásainak gyakorlását egy zsidó éppen itt, Angyalföldön összekösse a magyar nemzet legalapvetőbb érdekeit képviselő népszavazás kigúnyolásával. Pedig ez történt.
Zoom
„Jó évet!” - Angyalföldön (fotó: Index)
Vasárnap, a zsidó újév előestéjén Budapest XIII. kerületének egyik szavazókörében a lepecsételt szavazólapra valaki a fülkében az angol ábécé fonetikai szabályainak megfelelően (mert a magyar fontetika valószínűleg derogál neki…), latin betűkkel ráfirkálta a következő héber nyelvű jókívánságot: Shana Tova, azaz „jó évet”, vagy, magyarabbul: „boldog új évet”. A mellékelt fényképet a komcsik és a libsik által meggyalázott más szavazólapok társaságában az Index tette közzé, ám annak zsidó ünnepi vonatkozására nem hívta fel az olvasók figyelmét.
Pedig az angyalföldi szavazófülkében egy öntudatos zsidó fülkeforradalmár által néhány órával a zsidó újév beköszöntése előtt otthagyott, kidekorált szavazólap nagyon is beszédes volt, az Index számára is megért volna egy misét. Elmondjuk hát mi, utólag.
Zoom
Zsidó népszavazási kellékek magyar nemzeti ügyek esetén (fotó: archív)
Mivel a héber nyelvű újévi jókívánság egyértelművé teszi a népszavazást kigúnyoló személy vallási hovatartozását, nem kell élénk fantázia annak megállapításához sem, hogy az összefirkált szavazólapra elhelyezett, félig elfogyasztott alma szintén a zsidó újévi ünnepkör népszokásaihoz tartozik. Újévkor ugyanis szokás mézbe mártogatott almagerezdeket fogyasztani, hogy „jó és édes legyen az elkövetkezendő esztendő”. Nos, az angyalföldi zsidó szavazópolgár az újévi jókívánságát leírta (de azért jobban tette volna, ha magyarul teszi, végül is Angyalföldön vagyunk – H. J.), almát is hagyott maga után, csak éppen a csuporról feledkezett meg - megelégedett azzal, hogy jókívánságát mézzel bekerítette. Talán majd legközelebb.
Hering J. - Kuruc.info