Miközben a Jobbikban zajló kilépési hullámot úgy magyarázza a párt, hogy csak a passzív tagok távoznak, valójában éppen azok maradtak. Ezt bizonyítja pl. a pártelnök, Sneider Tamás Facebook-oldalán mutatott követői aktivitás. Az elmúlt egy hét legnépszerűbb bejegyzése 383 db like-ot kapott, míg Toroczkai László oldalán 16 ezret. A 42-szeres különbség oka alapvetően nem az, hogy 3,3-szer annyi követője van az oldalának, hiszen még azt figyelembe véve is több mint tízszeres a különbség.
Ez egy tipikusnak tekinthető aktivitási adat az oldalán annak ellenére, hogy a párt folyamatosan tolja bele Sneider Facebook-oldalába a százezreket (ahogy korábban Vona Facebook-oldalát is több tízmillió forintnyi hirdetésből építették fel).
Zoom
Kb. heti 200 ezer, azaz havi nyolcszázezer forintot nyomnak frakciópénzből a két pártvezető Facebook-hirdetéseire, de hiába vásárolják össze cuki képekkel az új oldalkedvelőket, szinte semmi aktivitást nem mutatnak (a 2018. szeptember 4-10. közötti időszak adatai), mert magát a politikát már nem kedvelik, a Jobbikra szavazni pedig pláne nem fognak elmenni