Williamson püspök
Az izraeli Nagyrabbinátus meghatározatlan időre megszakította hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal amiatt, hogy XVI. Benedek pápa a múlt héten feloldotta "Richard Williamson holokauszttagadó tradicionalista püspök kiközösítését" - jelentette a Jerusalem Post. Örvendetes esemény és éppen ideje volt, elvégre nincs tárgyalnivalónk Jézus gyilkosainak szellemi-faji örököseivel, akik a mai napig a pokol tüzén ürülékben fövő fattyúnak mondják Őt, ráadásul nem is vádolható a katolikus egyház a kapcsolatmegszakítással - gondolhatná a jámbor keresztény. Erre szerdán a pápa ismét nyomatékosan felemeli a szavát a holokauszt "tagadása" ellen, holott a feloldásnak semmi köze ehhez, hiszen Williamsont és három társát 21 évvel ezelőtt azért közösítette ki az egyház, mert engedély nélkül szentelték őket püspökké.

A Nagyrabbinátus főigazgatójának a Vatikánhoz írott levelében az áll, hogy nyilvános bocsánatkérés (!), és ennek az intézkedésnek a visszavonása (!) nélkül "nagyon nehéz lesz folytatni a párbeszédet". A legaljasabb zsidó pofátlanságnak lehetünk ismét tanúi, amikor vélt felsőbbrendűségük által vezérelve a palesztinok vérrel áztatott földjéről szabnák meg, mit szabad a Vatikánnak és mit nem, s követelnek bocsánatkérést azért, ha valami nem tetszik nekik, pontosabban nem szolgálja politikai érdekeiket. Miközben főrabbijuk arra uszítja a kiválasztott gyilkológépeket, hogy egyetlen palesztinnak se kegyelmezzenek, vagy azt hirdetik, hogy nincs erkölcsi akadálya a válogatás nélküli mészárlásnak. Ilyenkor persze hallgat a "keresztény" világ, s még most sem vágja a képükbe, hogy népirtók csak ne tiltakozzanak amiatt, hogy még az egyházban is akadnak olyanok, akik fel merik emelni a szavukat a világtörténelem legmocskosabb hazugsága ellen. Sőt, elítélik azt, amit Európa több száz történésze követel immár: hogy meg lehessen vizsgálni bizonyos számokat és állításokat, melyeket politikai okokból dogmaként kezelnek, bizonyíték pedig nincs rájuk, van viszont egy rakás egymásnak szögesen ellentmondó "visszaemlékezés". És törvény Európa több országában, mely az események kutatását kerek-perec megtiltja.
Mint ismeretes, Williamson püspök egy múlt heti televíziós interjúban rámutatott: a történelmi tények ellentmondanak a gázkamrák létezésének. A derék férfiú ki merte mondani: nem hatmillió zsidó hullt el, hanem legfeljebb 200-300 ezer, és egyikük sem "gázkamrában" lelte halálát.
A cionistáknak kényszeredetten megfelelni akaró XVI. Benedek pápa szerdán sajnos ismét nyomatékosan felemelte szavát a holokauszt-dogma vitatása ellen, egyúttal "teljes mértékű és megkérdőjelezhetetlen szolidaritásáról" biztosította a zsidóságot. "A zsidók kiirtására tett kísérletnek a felejtés és tagadás elleni intő jelnek kell lennie az összes nép számára" - ismételte meg a kötelező frázisok egyikét a pápa általános audiencáján.
Mint hírül adtuk, Williamson ellen a regensburgi ügyészség uszítás miatt vizsgálatot indított, azóta ezt megfejelték azzal, hogy az önsorsrontó regensburgi püspök kitiltotta a kelet-bajorországi egyházmegye összes templomából és épületéből gondolkodni merészelő paptársát.
A püspök ugyanakkor nem a holokausztról alkotott véleménye miatt lett kiközösítve 1988-ban, hanem azért, mert három társával együtt a pápa engedélye nélkül szentelte őt püspökké Marcel Lefebvre érsek, aki a II. Vatikáni Zsinatot elutasító "tradicionalista" katolikusok vezéralakja volt (ők alkotják a X. Szent Piusz Papi Társaságot). Az ilyen engedély nélküli püspökszentelés pedig automatikus kiközösítést von maga után. Ezt a tradicionalistákkal való párbeszéd és közeledés jegyében oldotta fel a Szentatya 2009. január 21-én. A tradicionalistákkal való közeledést szolgálta korábban a latin nyelvű, régi rítusú (a II. Vatikáni Zsinat előtt használt) szertartások celebrálásának könnyítése is.
Robert Wister egyháztörténész leszögezte: a "holokauszttagadás" ugyan irritáló és helytelen, de "nem eretnekség", és "így nem von maga után kiközösítést". (Egyelőre.) Szerinte így Williamson "nem eretnek, ellenben hazudozó".
A püspökszentelést nem lehet érvényteleníteni, ha valakit püspökké szentelnek a Vatikán engedélye nélkül, az ellen csak jogi lépéseket lehet tenni. Ezért a Szentszék mindig igyekszik az ilyen püspökökkel a párbeszédre, hogy egyházszakadás helyett inkább integrálják az illetőt.
(Kuruc.info - MTI)
Kapcsolódó: