Augusztus 12-én Románia együttesét fogadja az Erwin Koeman vezette magyar válogatott Budapesten barátságos mérkőzésen. Az MLSZ nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy a két szövetség mindenben megállapodott és a találkozót az MKB Veszprém február 8-án brutálisan meggyilkolt világklasszis román kézilabdázójának, Marian Cozmának az emlékére szánja.
A mérkőzés méltó emléket állít majd a február 8-án brutálisan meggyilkolt Marian Cozmának, a román válogatott és az MKB Veszprém klasszis kézilabdázójának.
- Örülök, hogy románok lesznek az ellenfeleink a nagy őszi sorozatunkat megelőző utolsó előkészületi mérkőzésen. Igaz, mostanában akadnak problémáik, de vitathatatlanul erős a csapatuk, sok a technikás játékosuk, akikkel szemben megfelelően tesztelhetem majd a formánkat 3-4 héttel a portugálok és a svédek elleni vb-selejtezők előtt - fogalmazott Erwin Koeman szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.
A román válogatott jelenleg a magyar csapatot 16 hellyel megelőzve a 28. a FIFA-világranglistáján, vb-selejtezőcsoportjában azonban mindössze 4 pontot gyűjtve csak az ötödik Szerbia, Franciaország, Litvánia és Ausztria mögött.
A gyenge eredmények miatt a közelmúltban menesztették Victor Piturca szövetségi kapitányt, utódját még nem találták meg, ám a hírek szerint a román futball egyik legnagyobb legendája, Georghe Hagi is jelölt a posztra.
(PS)