A Jobbik 99,9%-os valószínűséggel nem indítja saját jelöltjeként Budaházyt (a pártvezetés csak márciusban dönt a listás helyekről), maga Gyuri is a független indulást akarta. Így egy hónappal hamarabb lehet mentelmi joga, de a bejutás komoly esélyének híján nem négy évre. Most nincs más teendőnk, mint a HVIM-mel és a Szent Korona Rádióval közösen, Morvai Krisztina támogatásával a hazafi választási kampányára koncentrálni a főváros XI. kerületének nyugati részében (BP. 17. OEVK: Kelenvölgy, Őrmező, Gazdagrét, Sasad).
Minden Budaházy György választókerületében élő (a jövő héten postázásra kerülő választási értesítőn Budapest 17. választókerület kell legyen, ne keverjük össze a szavazókörrel, amelynek termében voksolunk), szavazókorú honleányt és hazafit arra kérünk, hogy kopogtatócéduláját február 8-át követően a politikai fogolynak és ne másnak ajánlja fel, akárcsak voksát az országgyűlési választás első körében április 11-én. 750 darab érvényes ajánlószelvényt kell begyűjteni Budaházynak legkésőbb március 19-éig, hogy hivatalos jelöltté váljon, és esetleg kiszabadulhasson. Listán, ahogy eddig, ezután is a Jobbikra való ikszelést ajánljuk, az ország további 175 választókerületében pedig egyéniben is. Ajánlószelvényt más választókerületből Budaházynak felajánlani nem lehet. Gyuri körzetének térképe, határai:

Budapest 17 nagyobb térképen való megjelenítése
Novák Előd felajánlása és lobbija, hogy épp az ő körzetében, mellette-ellene induljon Gyuri barátja függetlenként, köszönjük, értékelendő, bár ezt egy szerkesztőnk is javasolta neki, és tőle is (sőt tőle különösen) inkább a listás hely támogatását vártuk volna. Persze Előd barátunk legalább nem sunnyogott, nyíltan felvállalta a szerkesztőségünk többsége által amúgy rossznak tartott véleményét, melyet ugyanakkor elfogadunk, hogy lelkiismeretére hallgatva alakított ki, ezt vélve a legbölcsebbnek. Ugyanabban a választókerületben való jelöltségük azonban - Előd és Gyuri eredeti szándékával szemben - sajnos nem nyugodt, bajtársi egymás mellett indulást hozott, hanem itt robbant a vita. Az világos, hogy Előd esetleges visszalépése Gyuri javára felesleges szavazatkidobás volna (már a Jobbik szemszögéből), hiszen a Jobbik-jelöltre adott voksok listán hasznosulhatnak. Novák valószínűtlennek tűnő visszalépése ellenben komoly erkölcsi gesztus volna részéről, persze ezt pártja sem engedi. A Kuruc.info arra buzdítja olvasóit, hogy Budaházyra szavazzanak, ugyanakkor Gyuri dönthet úgy, hogy indulását csak egy betyár húzásnak tekinti a mentelmi jog érdekében, s akkor esetleg majd ő megmondja, hogy szavazzanak rá hívei, vagy sem.
A kopogtatócédulák (ajánlószelvények) több gyűjtési pontját később közöljük. Budaházyék két Szkíta Kézművesboltjában (V. kerület, Semmelweis u. 1., illetve XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér 1.), február 8-ától már lehetséges. Aki közreműködne a szabadságharcos hazafi kampányában, az a HVIM budapesti elnöke által üzemeltetett freedom.budahazy@gmail.com címen jelentkezhet, s válaszlevélben küldenek pontos eligazítást.
A Kuruc.info szerkesztősége