A szélhámos Hubbard
Szélsőségesnek minősítette egy orosz bíróság Ron Hubbard, a szcientológia egyház alapítója több írását, amelyeket így betiltanak Oroszországban - jelentette be szerdán a legfőbb ügyészség Moszkvában.


A Hanti-Manszi Autonóm Terület vámosai figyeltek fel az Egyesült Államokból különböző címzetteknek érkezett könyv- és videóküldeményekre. Az "információs anyagokat" lefoglalták.
A terület kormányzója mellett működő vallástudományi tanács, valamint pszichiáterek, pszichológusok és szociológusok vizsgálatai nyomán megállapítást nyert, hogy az anyagok "terjesztése megengedhetetlen, mivel felforgatják az Oroszországi Föderáció állampolgárai életének hagyományos szellemi alapjait", majd bíróság elé utalták a kérdést.
A szurguti városi bíróság szerint Hubbard írásai szélsőségesek, mert a vallási és társadalmi gyűlölködésre, az állam jogszerű tevékenységével szembeni ellenállásra, az ideológiai és vallási gyűlölet alapján elkövetendő bűncselekményekre való rejtett és nyílt felhívásokat tartalmaznak.
A döntés és a vonatkozó jogszabályok értelmében a szcientológia megalapítójának művei felkerülnek a szélsőséges anyagok szövetségi listájára, és terjesztésüket betiltják. 
(MTI)
Kapcsolódó: