"Nyolc nappal a választási győzelmünk után tegnap kirúgott az intézetből az új igazgató, aki a Fidesz alapító tagja. Íme tehát, elkezdődött a Fidesz-korszak!! S íme, elnyertem méltó jutalmamat azért a munkáért, amit az elmúlt nyolc-tíz évben végeztem!" Így kesereg egyik ismerősének írt levelében Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum nevű, csak nevében civil szerveződés alapembere, aki az elmúlt években több gőzlevezető megmozdulást is szervezett, gondosan ügyelve minden alkalommal arra, nehogy tényleges kormánykergetésbe torkolljon a tüntetés, arra pedig még jobban vigyázott, hogy egyértelművé tegye: csakis - az akkor Gyurcsányék hatalmát tétlenségével erősítő - Fidesz lehet a megváltó, a Jobbik és a Gárda pedig szélsőségesek nemkívánatos gyülekezete.

Tesznek rá, akiket segített felfelé - Fricz itt is egy fő fideszes ülepe közelében

Most viszont mehet a mór - derül ki a Kuruc.info birtokába jutott levélből. Fricz az MTA Politikai Tudományok Intézeténél dolgozott, ahol eddig a jelek szerint jól elvolt az eddigi szoci-komcsi igazgatókkal, januártól azonban új vezető érkezett, név szerint Körösényi András. Körösényi a Zsidesz egyik alapító tagja (Fricz szerint legalábbis), felesége, Gém Erzsébet a 1998-2002 közötti Fidesz-kormány tisztségviselője volt. Az ősfideszes pedig neki is állt a "rendcsinálásnak" (újabban Orbán használja ezt a jobbikos kifejezést is), de, amint a mellékelt ábra mutatja, nem a komcsikat, libsiket, zsidókat stb. távolította el az elvileg fontos szerepet betölteni hivatott intézményből - ami azért sokat sejtet a jövőre nézve is. És a történet java még csak ezután következik.
Az álcivil, egykori hűséges pártkatona ugyanis így kiált fel levelében: "Arra kérlek, kedves ..., hogy ezt a hírt terjeszd, ahol csak lehet, hogy mindenki tudja: itt valami nagyon bűzlik, itt valami nagyon nincs rendben, itt valamit nagyon helyre kell tenni, mert ha nem tesszük, a liberalizmus uralma jön el újra a fidesz által is."
Nocsak. Egy volt fideszes mondja el ugyanazt, amit évek óta ismételgetünk rendületlenül mi, a Fideszt alaptalanul rágalmazó szélsőségesek. Hogy a Zsidesz ugyanazokat az urakat szolgálja, ugyanazt képviseli és juttatja hatalomra, amit a többi Izrael- és felvásárlóbarát, nemzetközi tőke-imádó magyarenes párt: csak éppen nemzetiszínű álarc mögé rejtve. Fricz pedig, úgy tűnik, nem volt elég liberális (sőt, bűne talán az, hogy valamilyen megfontolásból Fidesz-Jobbik összefogásra szólított fel júliusban - az új igazgató ugyanis nem indokolta tettét, csak azt mondta, nem tud együttműködni vele), s ha őszintén hitt pártjában, ő is azokkal a tulajdonságokkal ruházta fel, amelyeket szeretett volna megtalálni benne - s melyet persze hazudtak is magukról -, akárcsak a többi sok százezer naiv Orbán-hívő, nem véve észre, hogy Soros tanítványai csak a paletta minél biztosabb elfoglalása érdekében szakítottak az SZDSZ-szel annak idején.
"Fricz Tamás számára az a választási győzelem, amit annyira várt, s amiért annyit dolgozott vért és verejtéket nem kímélve és talán emberek sokaságának reményt és örömöt adott az elmúlt tíz évben, szóval Fricz Tamás számára ez a győzelem meghozta a legnagyobb személyes bukást és egzisztenciális elszegényedést. Ezért dolgoztam vajon?" - teszi fel a kérdést az elkeseredett ember. Mi is megkérdezzük leendő sorstársaitól: tényleg csak akkor veszitek észre, hogy "a liberalizmus uralma jön el újra a Fidesz által is", ha a saját bőrötökön tapasztaljátok meg, apropó "jövel oh, kétharmad"?
Kuruc.info
Kapcsolódó: