Katherine Sheetz
Egy amerikai állampolgár számlakivonattal bizonyítja, hogy miközben a Gázai övezetbe tartó, ám nemzetközi vizeken elrabolt segélyflottilla utasait Izraelben börtönben tartották, a tőlük ellopott hitelkártyákkal valakik sört vásároltak Tel-Avivban. Közben a segélyhajóraj több utasa is azt állítja, hogy az izraeliek az ő hitelkártyájukat is használták.


Katherine Sheetz amerikai állampolgár a Szabadságot Gázának nemzetközi szervezet aktivistájaként tartózkodott a Gázai övezetbe tartó segélyflottilla Challenger nevű hajójának fedélzetén, amikor június elején az izraeli haditengerészet kalózai gyilkos támadást hajtottak végre a humanitárius segélyt szállító hajóraj ellen. A 63 éves kaliforniai hölgy (a hivatalos izraeli verzió szerint ő is terrorista – a szerk.) tegnap azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az izraeliek mindmáig nem szolgáltatták vissza neki és társainak a kalóztámadás folyamán elrabolt tárgyakat, így például a pénztárcáját, laptopját, fényképezőgépét és a személyes poggyászát.

„Az arcukat elfedő, fegyverüket ránk fogó katonákat láttam utoljára hozzányúlni a személyes tárgyaimhoz”, nyilatkozta Katherine Sheetz az izraeli Vállá!Hádásot héber nyelvű hírportálnak, majd hozzátette: „Tulajdonképpen ma sem tudom azt, hogy ezek az emberek katonák voltak, vagy arcukat eltakaró tengeri kalózok”. (Katharine Sheetz valószínűleg még nem látott magyar hazafiakat lövő álarcos ávósokat – J. K.)

Katherine Sheetz, amerikai állampolgárt a többi humanitárius segélyszállítóval együtt a katonai kalóztámadás után az ásdodi kikötőből a Negev sivatagi Beér-Sevá város börtönébe szállították, majd egy napos fogva tartás után fegyveres kísérettel a lodi nemzetközi repülőtérre vitték és föltették a Törökországba induló repülőre. A kitoloncolás előtt az emberrablók megígérték nekik, hogy majd később visszakapják a személyes tárgyaikat. Ez máig nem történt meg. Időközben az izraeli hatóságok is beismerték, hogy még valóban nem adták vissza (közel egy hónap múltán – J. K.) az aktivisták személyes tárgyait, mert azokat szigorú biztonsági vizsgálatnak vetik alá...

A kaliforniai hölgyet az igazi meglepetés azonban akkor érte, amikor Amerikában fölfedezte, hogy valaki Tel-Avivban használta a Bank of Amerika által kiadott hitelkártyáját. A bankszámlakivonat szerint ugyanis Tel-Avivban ismeretlenek hatvan dollár értékben sört vásároltak az asszony hitelkártyájával. „Leginkább annak a lehetősége gondolkodtatott el, hogy azok a katonák, akik meggyilkolták a társaimat, tettük elkövetése után a tőlem ellopott hitelkártyával vett itallal ünnepeltek”, nyilatkozta az amerikai hölgy.


A The Guardian című londoni lap néhány nappal ezelőtt azt írta, hogy nem csak Katherine Sheetz, hanem a segélyhajóraj más utasai is azt állítják, hogy valakik vásároltak, valamint pénzt vettek ki a banki kártyájukkal.



Júszef el-Kudszi – Kuruc.info