Interjút készítettünk a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom országos vezetőjével, Kiss Róberttel: egyebek mellett Pősze Lajos megnyilvánulásáról, a Gárda jelenéről és jövőjéről, valamint a belső konfliktusokról kérdeztük.

Többen, így például A. László nevű olvasónk is azt kérdezte Facebookon: mi a véleménye Pősze kijelentéséről? Mit érez akkor, amikor azt hallja egy jobbikos képviselőtől, hogy a Gárda felesleges magamutogatás, amelyre nincs már szükség, mert a Jobbik bekerült a parlamentbe?
- Nyilvánvalóan mérhetetlen dühöt éreztem a kijelentés hallatán. Bizony el kellett számolnom háromig, hogy ne ordítsak bele a telefonba. Ám az nem vezet jóra, ha az embert a dühe vezeti. Mélységesen felháborít a kijelentés, és nem is értem, mi járhatott a Pősze Lajos fejében, amikor kimondta azt, hogy a Gárda felesleges magamutogatás. Pősze Lajos saját lakossági fórumára egyszer engem is meghívott és semmi jelét nem láttam annak, hogy kényelmetlenül érezné magát gárdisták társaságában - igaz, akkor még nem volt bent a parlamentben. Ám azt hozzá kell tennem, hogy szerencsére nem Pősze Lajosból áll a Jobbik. Én még nem vesztettem el a hitemet és a bizalmamat.
Mi lesz a Gárda sorsa? A Kuruc.infón is megjelent Orbán nyilatkozata, amiben azt ígérte, nem nyugszik, amíg teljesen el nem lehetetlenítik.
- Nehéz lenne ezt megjósolni és én inkább konkrét dolgokban hiszek, mint jóslatokban. Aki tenni akar a nemzetért, azt nem lehet eltántorítani a szándékától. A kétharmad csak újabb megerősítése annak, hogy nagy szükség van egy erős, valóban nemzeti oldalra. Így - bár a Pősze Lajos szavaira reagáló Gárda-közlemény után kaptam hideget-meleget, mert sokan nem értették a lényegét - nagyon fontosnak tartom, hogy a nemzeti oldal végre felhagyjon a „haragszom rád” játékkal. Sajnos nem babra megy a játék. Ha nem hallatjuk a hangunk és nem mutatjuk meg, hogy sokan vagyunk, akik másként gondolkodunk, akkor sajnos beteljesedik Orbán és a narancsbőrösök álma.
És itt nem az a kérdés, hogy engem személy szerint börtönbe zárnak-e néhány gárdista bajtársammal együtt, hanem az, hogy mennyire lesz képes a diktatórikus többség szítani az ellenségeskedést a nemzeti oldalon. Én ilyen értelemben tartom nyugtalanítónak Orbán kijelentését. A Gárda itt inkább jelkép, mint konkrétum, a nemzeti összefogás szétkergetése a valós cél.

Feloszlatták a gárdisták ülősztrájkját - Fűre ülni tilos!

A hírek szerint a Vám- és Pénzügyőrség nemrég lefoglalt több ezer, a Magyar Nemzeti Gárdához kapcsolható zöld inget, mert szerintük az "tisztázatlan eredetű" és lehetséges, hogy csempészáru. Mi ezzel kapcsolatban az igazság? Kire csaptak le és hogyan tudhatták meg, hogy hol vannak a ruhák - netán titkosszolgálati eszközöket is bevethettek?
- A VPOP - állítása szerint - lakossági bejelentés alapján ment ki a helyszínre. Ebben az a furcsa, hogy előző nap este (elég későn) vitték oda az ominózus pólókat. Hogy titkosszolgálat-e részt vett-e az akcióban, döntse el mindenki maga.
Természetesen a pólók eredete nem tisztázatlan, a bemutatott szállítólevél alapján a VPOP vizsgálódott a kereskedő boltjában is. A boltot nem zárták be, így kevéssé valószínű, hogy bármi probléma lett volna a pólókkal. Bár nem hinném, hogy a mi tisztünk lenne minden eladó boltjába kutatni, hogy honnan és mikor vette az árukészletet.
Szintén Facebookon kérdezte Péter nevű olvasónk: hány fős jelenleg a Gárda aktív állománya? Lesz toborzás vagy avató a közeljövőben?
- Konkrét számot nem szeretnék mondani, nem is tudok, hisz mozgalom lévén nincs tagnyilvántartásunk. A nagyságrendet azonban meg lehet saccolni a lefoglalt pólók számának alapján. Ami a toborzást, avatást illeti, az érdeklődők száma igen nagy, interneten, baráti társaságokon keresztül keresnek meg bennünket. Ám az avatás megszervezése, amint azt az elmúlt napok is bizonyították, nem egyszerű. De ahogyan eddig is, ezután is arra törekszünk, hogy megoldjuk.

Mi lesz a Csendőrséggel a Magyar Nemzeti Gárdán belül? Hány főt tömörít egyáltalán ez az ág?
- A Csendőrség folytatja a munkáját. Továbbra is kiképzésekre és edzésekre járnak, igyekszünk tartani azt a színvonalat, amelyet a kakastoll az első pillanattól kezdve megkövetelt. Ebből nem engedünk. Alakul szépen az új csendőrállomány is, reményeink szerint hamarosan esküt tehetnek az új csendőrök. Ezt nem sietjük el, épp azért, hogy a csendőrség valóban az maradhasson, ami mindig is volt.
Több olvasói levelet kaptunk, mely a Gárda belső konfliktusairól ír. Ezek alapján tesszük fel a következő kérdéseket. Az egyik levél szerint a pornós Niki Müller az újjáalakult Gárda soraiban is ott van. Igaz ez?
- Ezt már többször elmondtam-elmondtuk: Müller Niki ügye a kilépésével lezárult. Nem tagja a Gárdának, nem is lesz. A média szereti még rágcsálni ezt a csontot, de már igen nyálas.
Miért nem léptek annak idején, amikor kiderült, hogy pornózik?
- Azért nem léptünk, mert tudatta a felettesével, hogy ez a múltja része. Ki nem törölheti, sajnálja, de ez az igazság: pornózott ( így, múlt időben). Aztán amikor a média ezzel lett tele, akkor önszántából kilépett. Így a történet gyakorlatilag véget ért.
Ha valaki tudatja a sötét és erkölcstelen múltját, az elegendő ahhoz, hogy Gárda-tag legyen?
- Egyáltalán nem. Mint mondtam, szeretnénk tartani egy bizonyos erkölcsi nívót, ebből nem engedünk. Azt azért a legrosszabb indulattal sem lehet ránk fogni, hogy minden gazember nálunk talál menedéket. A tagjaink derekasan helytállnak, azt hiszem, ezt a valóban jobboldali sajtónak nem kell bizonygatnom. Nem hinném, hogy erkölcsi hullákat élesztgetnénk, erre már nem volna energiánk. Megvan a magunk feladata, igyekszünk jól csinálni. 
Belefér-e a Gárda értékrendjébe a pornófim-készítés?
- A pornóipar nem és nyilván nem szeretnénk a kiöregedett dívák gyűjtőhelye lenni. Niki úgy érezte, lehetősége van arra, hogy újra kezdje. A Gárda - tekintettel arra, hogy abbahagyta - szerette volna megadni neki ezt a lehetőséget. Aztán kiderült, hogy a társadalom ezt a kérdést másként látja. Ezért kilépett. Tudta, hol a helye.
Így ez a lány, aki pornózott és a lecsúszottak között emlegették, gyakorlatilag leiskolázott nagyon sok gazembert, aki foggal-körömmel ragaszkodik a pozíciójához és ennél nagyobb bűnök miatt sincs benne annyi gerinc, hogy letegye a lantot. Ettől függetlenül hangsúlyozni szeretném, nem értek egyet a pornóipar-Gárda karrierrel.
A pornós botrány hullámai egyébként azért csaptak olyan magasra, mert úgy tűnt, hogy Müller egyáltalán nem hagyott fel a kurválkodással - még az ügy kirobbanása után is kerültek fel róla újabb szexképek internetes oldalára. Habár ez nem 100%-os bizonyíték, hisz a képeket készíthették évekkel korábban is, de akkor a Magyar Gárda sajtóosztályáról azt válaszolták nekünk, hogy ők maguk sem tudják, pornózik-e még a tagjuk... Választ tehát nem kaptunk. Öntsünk végre tiszta vizet a pohárba: Müller Nikolett még a belépése előtt abbahagyta a pornózást vagy még gárdistaként is űzte az ipart?
- Mivel Müller Nikolett felnőtt ember, és egyikünk sem él vele egy fedél alatt, ezért valóban nem tudom megmondani, mi is az igazság. Én arra tudok alapozni, amit ő maga mondott: felhagyott vele. Ha nem, lelke rajta. Már nem tagja a mozgalmunknak, ezért nem látom értelmét annak, hogy a sajtóosztályt ráuszítsam az internet pornóoldalaira. Való igaz, amikor még tag volt Nikolett, akkor sem kerestem lázasan a friss fotóit, sőt, a régieket sem. Konkrétan válaszolva a kérdésre: tudtommal Nikolett a belépése előtt abbahagyta a pornózást, ezért léphetett be a Gárdába.
Igaz-e, hogy Niki Müller valamelyik Gárda-vezetővel ápol szorosabb kapcsolatot, ezért volt a hosszú hallgatás?
- A fentiek tükrében azt hiszem, ez már tényleg értelmetlen kérdés.
Miért volna értelmetlen? Egyszerű igennel vagy nemmel lehet felelni rá. Tehát?
- Nem.
Igaz-e, hogy több gárdistát kizártak, illetve nem engedték belépni az újabb Gárdába, mert ezt a kérdést feszegették?
- A leghatározottabban elutasítom ezt az állítást. Sokan ürügynek használták, hogy gyávaságukat leplezve kilépjenek, hiszen a Magyar Nemzeti Gárda tagjának lenni igen veszélyes vállalkozás. Ezért könnyebb a vezetőséget szidni, gyalázni vagy épp Nikire kenni. Aki fel meri vállalni a nehézségek ellenére a Gárdát, az a sorainkat erősíti, attól függetlenül, hogy egyetértett-e a Niki-kérdésben, avagy sem.
Javult-e a közbiztonság, ahogy Pintér állítja? Előfordul-e, hogy hívják a Gárdát az emberek, de nem tudnak menni, mert nincs már pénzük a rendőrök büntetéseit kifizetni?
- A közbiztonság ugyanolyan rossz, mint eddig. A több rendőr gyakorlatilag annyit jelent, hogy többen figyelnek minket, akik a nemzeti oldalon mozgunk. És itt nyilván nemcsak a Gárdára gondolok. Mondhatni bazári a hangulat. Mindenkit igazoltatnak, az autóinkat vadásszák, miközben a bűnözök ugyanúgy élik világukat, mint eddig. A rájuk vonatkozó törvényszigorítás amolyan „üsd agyon, de ne nagyon”, inkább a Gárdára vonatkozó része volt a törvény lényege.
És igen, sokszor hívják a Gárdát, mert az emberek bizalma nem ingott meg bennünk. Ha baj van, ott vagyunk.
Saltib - Kuruc.info