Hogy milyen megszorítások várhatók a Fidesztől a választás után? „Lesz majd egy olyan periódus a kormányzásnál, amikor el fog fogyni a táborunk” – árulja el többek közt szavazóik betervezett kiábrándulását Kubatov Gábor a balatonőszödi balatonszárszói „szenvedélyes igazságbeszédében”.


A Nagy Testvérnek vége
A Kuruc.infón alább közzétett hangfelvétel előzménye az áprilisban szintén a hírportálunkon feltárt Kubatov-beszéd. A Fidesz kampányfőnöke és pártigazgatója 2009. szeptember 1-jén a zsideszes fiatalok balatonszárszói „nyári egyetemén” a 2010-es kampány előkészületeiről tartott beavatást. Orbánék e szárszói maffiaülésén bűncselekményekre oktatták a fiatalokat, és készültek a Nagy Csalásra. Tavasszal be is jött.
Kubatov elárulta, hogy Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, melyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik. Ezt felhasználhatják majd támogatások osztásánál (pl. az önkormányzatokban), vagy épp tisztogatásra a közalkalmazottaknál. Kubatovék korábban tagadták, hogy gyűjtenék az információkat, de az áprilisban kiszivárgott hangfelvétel végre bizonyítékul szolgált arra, amit eddig csak sejteni lehetett, amit eddig csak kiábrándult fideszes aktivisták mondtak: közvélemény-kutatásokkal, szomszédok megkérdezésével és más módszerekkel mindenkinek a pártpreferenciáját begyűjtik, nyilvántartják. Ezért kellett a kétmillió ajánlószelvény is, és persze azt is feljegyzik, milyen indokkal nem adja át valaki a kopogtatócéduláját

Ha mindezeket a törvénytelenséget a Jobbik követné el, az ügyészség bizonyosan kezdeményezné a párt feloszlatását, s a személyes adattal való visszaélés bűncselekményét támogató elnökség több éves börtönbüntetést kapna, ami normális esetben járna is a jogosulatlan adatkezelésre gyakorlatilag utasítást adó Fidesz-elnökségnek. Áprilisban azonban még házkutatást sem tartottak a Nagy Testvérnél, s ahogy Kubatov megúszta korábbi autólopási (más forrásaink szerint biztosítási csalási) ügyeit is, úgy ma politikusbűnözőként is semmibe veheti a törvényeket.
Az alábbi felvétel közzététele előtt egy nappal a Kuruc.info kérte a BRFK-t (mellékelve a hanganyagot), hogy sürgősen tartsanak házkutatást Zombory Miklós ferencvárosi fideszes képviselő (és jelenleg is jelölt) lakásán, ahol Kubatov szerint a szekrény mögött tartja egy füzetben a helyi választók pártszimpátiájának törvénytelen listáját. Ha a Magyar Gárdáról van szó, rögtön lép a rendőrség; lássuk, most is olyan gyorsak? (Zombory Miklós a Fidesz választókerületi elnöke és alpolgármester volt, a telefonkönyv szerint a Lónyay utca 45-ben (2. em. 14.) lakik, telefonszáma: 06-20-329-1583.)
 
Kubatov kiszivárgott előadása szerint tehát a Fidesz kicsiben már 2002-ben élt a választási csalásnak azzal a módjával, melyet akkor még csak az MSZP végzett tömegesen: szavazóköri delegáltjuk délután telefonált a pártközpontba, hogy ki nem volt még szavazni, s törvénytelen adatbázisuk segítségével mozgósították szimpatizánsaikat.
Végül nézze meg, milyen frappánsan reagált a Fidesz az első Kubatov-felvétel kiszivárgására:

A tavaszi botrány óta történt fejlemény, hogy a Kubatov Gábor válaszaként közzétett „MSZP-videóról” kiderült, hogy azt is Kubatovék csinálták. Bár életszerű, hogy a szocionisták is vezetnek adatbázisokat, az eltorzított hang visszakódolása után (mivel egy olcsó programot használtak a torzításra) kiderült, hogy valójában Kubatov titkára, Kádár Tibor, az ún. Szabad Európa Csapat nevű Fidesz-akciócsoport vezetője beszél a kamuvideón, melyet visszaállított hanggal itt tekinthet meg:

Így már talán az MSZP is támogatni fogja a vizsgálóbizottság felállítását, melyet Novák Előd még tavasszal kezdeményezett, azonban 78 képviselő aláírása kell hozzá. A Jobbik alelnöke az Országgyűlés legutóbbi ülésnapjának utolsó felszólalójaként napirend után is épp Kubatovról beszélt, érdemes ezt összefoglalásként megtekinteni.