2010. október 16-án a Nemzeti Őrsereg fennállása óta harmadik alkalommal megrendezett ünnepélyes eskütételére került sor.



A helyszín hagyományosan a szabolcsi földvár volt, amely történelmi múltjával, szellemiségével, szakrális kisugárzásával mindig méltó keretet adott ennek a sokak számára fontos eseménynek.



Ebben az évben ismét több újonc esküdött fel a Szent Korona hiteles másolata és a Szent Korona Lovagrend előtt.

Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya ünnepi beszédében összefoglalta a szervezet múltját, eddigi tevékenységét, kiemelve azon eszmei-ideológiai célokat, amelyeket az Őrsereg felvállalt, valamint azokat társadalmi problémákat, amelyeket nevesíteni is mert: pl. politikusbűnözés, cigánybűnözés.



Rámutatott, hogy a problémák megnevezése nem volt hiábavaló, továbbá elmondta, hogy a Nemzeti Őrsereg megalakulása óta tevékenyen részt vett katasztrófahelyzetek elhárításánál és utómunkálatainál, (árvíz, jég- és viharkár utáni helyreállítás) valamint jótékony akciók szervezésében (véradás, adománygyűjtés- és szállítás határon innen és túl).



Emellett természetesen továbbra is él az Őrsereg mindennapjaiban a történelmi-katonai hagyományőrzés és az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezése, valamint a határokon is átnyúló kulturális programokon való részvétel.



Az eskütételt követően került sor a kiemelkedő tevékenységet végző nemzetvédők kitüntetésére, illetve előléptetésére.
(Kuruc.info)