"Ha Eszes vagy Juhász lesz a polgármester, a cigányok elköltöznek a faluból, még az is előfordulhat, hogy együtt mennek Amerikába" - jelentette ki az ATV-nek a gyöngyöspatai választások előtt ifj. Farkas János, a helyi cigányok nem hivatalos vajdája. Nos, Juhász Oszkár nyerte a választást, lehet csomagolni. A híres roma szolidaritást pedig a fajtársak figyelmébe ajánljuk, jobban telik az utazás, ha többen vannak...

A német NPD idevágó plakátja:

Korábban írtuk: A holnapi választással kapcsolatos összeállítást közöl honlapján az ATV. Idézik többek között ifj. Farkas János polgármesterjelöltet is, aki szerint "a cigányok között is van rendes ember és rossz ember is, nem lehet mindenkit elítélni.
Várjuk a lehetőséget, hogy bebizonyíthassuk, hogy igenis be tud a cigány ember illeszkedni a magyarok közé, ha esélyt adnak neki. Jelen állás szerint az oktatás és a munka világát elzárták tőlünk" - nyilatkozta a helyiek által vajdának hívott ifj. Farkas. (Fajtársai ugyanakkor érdekes módon "a romaság meggyalázásának" tartják a kormány azon ötletét, hogy naponta négy órát dolgozniuk kellene, egy "roma" pedig még a segélyt is visszaadta, csak ne kelljen munkára adnia a fejét.)
Ifj. Farkas továbbá határozottan kijelentette, hogy ha Eszes vagy Juhász lesz a polgármester, a cigányok elköltöznek a faluból, még az is előfordulhat, hogy együtt mennek Amerikába. "A jelöltek közül csak Mataliknéval, vagy a Karcsi gyerekkel (Nádudvari Károly) tudjuk elképzelni az együttműködést" - mondja.
(ATV nyomán)