A WikiLeaks által közzétett amerikai követségi táviratok között a magyar politikai elit szerelmi életéről is akadnak érdekes feljegyzések.
Dobolyi Alexandra egykori EP-képviselőről így fogalmazott 2007-ben Foley nagykövet: „A 36 éves Dobolyi számos tekintélyes MSZP-s politikussal került romantikus kapcsolatba úgy Budapesten, mint Brüsszelben.”
Dobolyi egyébként a nagykövetnek Göncz Kinga külügyminisztert cikizte, és a tőle származó információkhoz csatolta a követ a háttérinformációt.
Dobolyi Alexandra korábban az Indexnek maga beszélt arról, hogy úgy került külügyi vonalra, hogy egyszer találkozott a Fény utcai piacon Kovács Lászlóval. Kovács László szintén többször került már romantikus történetekkel a hírekbe, bár ettől még a két romantikus alkat találkozása és szakmai együttműködése nem bizonyíték arra, hogy a veterán diplomata és a feltörekvő politikusnő között is kialakult volna "romantikus" kapcsolat.
Később Veres János egykori pénzügyminiszterrel látták együtt sétálni Makaón, ez a kapcsolat is találgatásokra adott okot.
Brüsszeli tevékenységéről pedig EP-ciklusa végén így írt az Index: „Amikor kiderült, hogy hivatalos önéletrajzában diplomájával kapcsolatban hamis adatok szerepeltek, akkor sokat romlott a helyzete. A magánéletben viszont jobban boldogult, brüsszeli pletykák szerint könnyen ismerkedett, és sok új barátot szerzett.”
(Képviselő funky blog - Index)