Egy szélsőjobbos portál buzdította olvasóit feljelentésre a Himnusz sorait bazmegolással keverő rapszám miatt. A szám miatt a Kurucinfo múlt héten kampányba kezdett, arra buzdítva a szélsőjobbosokat, hogy jelentsék fel a rappert. Dopeman információi szerint már az ügyészség nyomoz az ügyben, de mivel csak az RTL stábjától értesült a nyomozásról, ezért azt nem tudja, hogy ismeretlen tettes, vagy személy szerint ellene indult-e a nyomozás. Hivatalos megkeresést egyelőre nem kapott - írja az Index.
/Frissítés a videók alatt./
Pityinger az RTL Klub összeállításában már méltatja Kölcseyt és a Himnuszt, és sajnáltatja magát, hogy el akarják venni a pénzét és börtönbe akarják juttatni olyan emberek, akik nem is lehetnek igazi keresztények, mert keresztény ember ilyet nem tesz a felebarátjával... A klipjében - és az összes többi megnyilvánulásában - viszont egyáltalán nem ilyen jámbor embert látunk, úgy tűnik, máris van jótékony hatása a fellépésnek.
Frissítés: A VII. kerületi ügyészség nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt nyomozást rendelt el Dopeman "himnuszának" ügyében – erősítette meg az RTL Klub híradójának értesülését Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Tizenöt feljelentés alapján vizsgálódnak, a szóvivő közlése szerint a nyomozást a VII. kerületi rendőrkapitányság folytatja.
(MTI - Index)
Kapcsolódó: