- Ötéves születésnapját ünnepli a Hungarica február 11-én a Petőfi Csarnokban. Hogyan tudnád összefoglalni az elmúlt öt évet, mi minden történt veletek?
Mentes Norbert: Öt év egy zenekar életében hosszúnak tekinthető. Sokan ennyi idő alatt már fel is oszlanak. Nálunk is ez egy korszak lezárását, és egy új időszak kezdetét jelenti. Sok minden történt velünk, és úgy érzem, voltak olyan események, amelybe belesodródtunk, és talán jobb lett volna kimaradni, de ma sem csinálnánk ettől függetlenül másképpen a dolgainkat. Úgy érzem, sikerült "nyomot hagynunk" az elmúlt időszakban magunk után. Négy sorlemez mellet 3 speciális kiadványunk jelent meg. Nagy megtiszteltetés, hogy olyan előadókkal készítettünk dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József és Téglás Zoltán. Két éve megjelent rólunk egy könyv "Magyar a dal" címmel. A Kárpát-medence magyarlakta területeinek minden szegletében felléptünk, és most készülünk a fővárosi Petőfi Csarnokban a második koncertünkre, ami nagy kihívás egy zenekar számára.
Amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy sikerült olyan alkotásokat létrehoznunk, mint az Ide születtem, A SZABADSÁG betűi című klipünk, illetve a nemrég elkészült Csodára várva kisfilmünk.
- Mivel készültek a nagyszabású koncertetekre?
Mentes Norbert: Mivel ez a koncert a decemberben megjelent Robotok: Rabszolgák című lemezünk lemezbemutatója is egyben, így szerepet kapnak az új dalok, amelyek üzenete előrevetíttette a napjainkban zajlódó sajnálatos eseményeket, de természetesen az elmúlt 5 év dalaiból is válogatunk bőven aznap este. Lesznek vendégeink is, többek között Wéber Iréna, a csodálatos hangú délvidéki énekesnő, akit a Honszerelem című dalban láthatnak és hallhatnak a kisfilmünkben. Az koncert a nagy múltú Petőfi Csarnokban lesz, ahol a hasonló üzenetű zenekaroknak nem igazán volt lehetőségük fellépni az elmúlt években. Már ettől lesz egy különleges hangulata az eseménynek.
Várunk mindenkit szeretettel február 11-én szombaton, és minél többen hozzanak nemzeti lobogót és történelmi magyar zászlókat.
Kapunyitás 18.30-kor. A koncertre érkezőket 19 órai kezdéssel a budapesti SZÉKELYVÉR melegíti be. 21.30-kor pedig a HUNGARICA ad koncertet.
A koncertekre 14 év alatti gyermekeknek és fogyatékos honfitársainknak a belépés díjtalan. Az elővételi belépők 600 forintos kedvezménnyel,
2700 forintért kaphatók az alábbi budapesti helyszíneken:
- Fehérlófia Könyvesbolt ( VIII. ker. József u. 2. Tel. 2101 89 60 )
- Turul Márkabolt ( XI. ker. Móricz Zsigmond körtér 16.)
- Headbanger ( V. ker, Múzeum krt. 17. )
- Turánia Hagyományőrző Áruház ( VI. ker. Zichy Jenő u. 34.)
- Harcos Budapest (VII. ker. Barcsay u. 14.)
- Hammer Zenebarlang ( XI.ker. Fadrusz u. 2.)
- Szkíta Kézművesbolt ( V.ker. Kossuth u. 6. és XI.ker. Móricz Zs. körtér 1.)
- Petőfi Csarnok pénztára (XIV.ker. Zichy M.u. 14.)
- Viking Bolt (VII. ker. Almássy tér 3.)
Vidéken:
- Sopron, Szkítianosz Könyvesbolt
- Győr, Szkítia könyvesbolt
- Debrecen, Szkítia Könyvesbolt
- Székesfehérvár, Szkítia Könyvesbolt
- Siófok, Szkítia Könyvesbolt
- Várpalota, Fokos Íjászbolt
- Keszthely, Stereophonica hanglemezbolt
- Szolnok, Szkítia-Avangard könyvesbolt
- Baja, Nemzeti bolt