Megpróbálta ellehetetleníteni a szarvasi Jobbik vasárnapi Trianon-megemlékezését a fideszes Babák Mihály, aki nemcsak a város polgármestere, hanem álláshalmozóként parlamenti képviselő is. A képen látható, mennyire tudja ellátni egyszerre a két feladatot. Neki köszönhető, hogy a Jobbik és más nemzeti szervezetek nem emlékezhetnek a Magyarország mértani középpontjánál található emlékműnél.

Babák szerint a rendezvény, a színpadépítés és a koncertek "megszentségtelenítik" a helyszínt. A jelenleg áljobboldali és sokszor még nemzeti színekben is tetszelgő Babák azonban nem mindig volt ilyen érzékeny a nemzeti emlékek iránt. Életrajzában sem titkolja, hogy a rendszerváltás előtt tanácstag volt. Azt azonban már kihagyja, hogy a KISZ városi elnökeként is tevékenykedett, és akkor bizony eléggé más hangon nyilatkozott bizonyos kérdésekről, mint mostanában.
Érdemes fellapozni a KISZ X. kongresszusának jegyzőkönyvét. A szervezet értekezletén maga Kádár János is beszédet mondott. Az írásban benyújtott felszólalók között megtaláljuk Babák Mihály nevét is. A KISZ Békés megyei küldötte arról tájékoztatta a kommunista fiatalokat, hogy modern eszközökkel, de kommunista, politikai és mozgalmi jelleggel kell a fiatalok tudatára hatni, hogy az elszürkült KISZ-t megújítsák. Babák Mihály a szöveg végén így fogalmaz: "Döntéseinket a lenini kollektív vezetés elvének alkalmazásával hozzuk".
Nyilván így tett akkor is, amikor megtiltotta a nemzetiek Trianon-megemlékezését, és ezért a vasárnapi rendezvényt 2-3 nap alatt kellett új helyre költöztetni.



(Kuruc.info)