Brutálisan meggyilkolták a dél-afrikai Kuruman város homokos "közösségének" egyik vezetőjét. A tettesek a "férfi" testét több helyen megcsonkították, az áldozatot kis híján lefejezték - közölték csütörtökön a hatóságok.

Thapelo Makutle nemrég nyerte el a "Miss" Gay Kuruman címet - sokáig nem büszkélkedett vele
Az északnyugati település rendőrsége otthonában talált rá a 24 éves fiatalember lepedővel letakart holttestére. A 24 éves homokosnak elvágták a torkát, kivágták a nyelvét, lemetszették a nemi szervét és a szájába tették.
A gyilkosok a lakásból semmit nem vittek el, így erős a gyanú, hogy szexuális irányultsága miatt végeztek vele, ami súlyosbító tényező a kiszabható büntetés szempontjából - mondta el Jabu Pereira, a helyi buzeráns csoport szóvivője. Ezt a feltételezést támasztja alá az is - tette hozzá, hogy az áldozat, Thapelo Makutle, a kurumani ferde hajlamú közösség (LEGBO) egyik vezetője volt, és a városban már buzifelvonulást is szervezett. Többé nem fog.
Javu Baloyi, a ferde hajlamúak "jogai" mellett kiálló kormányzati Nemi Egyenlőség Bizottság szóvivője élesen elítélte, barbár cselekedetnek nevezte a bűncselekményt. A dél-afrikai alkotmány tiltja a nemi orientáció alapján való hátrányos megkülönböztetést, a fartúrókat azonban továbbra is számos jogsértés és erőszakcselekmény éri.
(NY Daily News - MTI nyomán)