Vajon mi lehet a magyarázata az Európai Unió váratlan döntésének, melynek értelmében Brüsszel minden együttműködést megszakít a megszállt palesztin területen és a Golán-fennsíkon található zsidó cégekkel és intézményekkel? Az EU lépése talán váratlannak tekinthető, azonban természetesen semmiféle „anticionista fordulat” nem következett be Brüsszel külpolitikájában.
A döntésnek tagadhatatlanul van némi szimbolikus jelentősége, azonban egy súlyos elvi tévedés teszi ugyanakkor hatástalanná: Izrael Állam kormányzata, cégei, kulturális és gazdasági szervezetei ezer szállal fonódnak össze a megszállt területeken megtelepedett zsidó intézményekkel és vállalatokkal. Vagyis Izraelre csakis akkor lehetne eredményesen nyomást gyakorolni, ha az egész országot gazdasági szankciókkal sújtanák – mint történt az a nyugati terjeszkedésnek ellenálló számos más állam esetében. Az EU mostani intézkedései egyáltalán nem érintik például a zsidó állammal folytatott tudományos együttműködés rendszerét, melynek keretében izraeli vállalatok, intézmények és egyetemek több milliárd eurós közös kutatási programokban vesznek részt. Hasonlóképpen nem befolyásolja az EU döntése a széles körre kiterjedő katonai kapcsolatokat. Az Unió jövő év elejétől életbe léptetni kívánt szabályozása éppen olyan, mintha például annak idején, amikor a Szaddám Huszein vezette Irak megtámadta Kuvaitot, a meghirdetett nemzetközi szankciók csak és kizárólag a megszállt állam területén tartózkodó irakiakat sújtották volna. Mintha bizony a palesztin területek, valamint a Golán-fennsík elfoglalása és tartós izraeli uralom alatt tartása lehetséges lenne a zsidó állam kormányának, hadseregének, más hatóságainak és intézményeinek akarata nélkül!

Miért történt tehát, hogy miután az EU hosszú évek óta nem rótta meg komolyabban az agresszív zsidó terrorállamot, most hirtelenjében mégis elszánta magát egy látványos lépésre a megszállt területeken megtelepedett gyarmatosítókkal szemben? A magyarázat egyértelműen az örvendetesen növekvő „európai antiszemitizmus” jelenségében keresendő. A magyarországi cionista tömegtájékoztatás elhallgatja ugyan, de az Izrael elleni bojkott mozgalom egyre több követőre talál az európai kontinensen is. A cionisták sokszor hangoztatják: napjainkban az „antiszemitizmus gyakran az Izrael-ellenesség álarcában jelentkezik”. Továbbá egyre több embernek nyílik föl a szeme, és veszi észre, hogy az izraeli lobbi befolyása óriási méreteket öltött Brüsszelben is. Ezért azután az EU most úgy határozott, megpróbál gátat szabni az anticionista érzelmek erősödésének, és egy látványos (habár a zsidó államra nézve meglehetősen ártalmatlan) döntéssel bizonyítja: az Unió „független” külpolitikát folytat, és nem a zsidók parancsai alapján cselekszik. Az EU mostani határozatával az Izrael-ellenes bojkott mozgalom vitorlájából is szeretné kifogni a szelet, remélve, hogy az apartheid zsidó állam elszánt ellenfelei nem szervezkednek tovább, és beérik Brüsszel meghirdetett szankcióival.
Perge Ottó - Kuruc.info