Az államadósság növekedés okát vizsgáló parlamenti albizottság az államadósság 2002 és 2010 között 53%-ról 80%-ra való növelése miatt büntetőjogi felelősségre vonást javasol: Orbán Viktor első számú közellenségnek kiáltotta ki az államadósságot. Igaza van, ezzel tettek tönkre és taszítottak függőségbe a ’70-es évektől fokozatosan a pénzvilág urai minket.

Most még államadósság csökkentő alapot is létrehoztak, ahová bárki befizethet, a Református Egyház fel is ajánlott támogatásából 200 millió forintot, és mások is adakoznak. Dicséretes. Minderről viszont nem tud más eszembe jutni, csak az, hogy ha mindezek a bősz megvilágosultak és adakozók 2002-ben a meghunyászkodás, mellébeszélés meg „provokátorozás” helyett mellénk álltak volna az újraszámlálásért folytatott harcunkban vagy az élre álltak volna, akkor most 7000 milliárddal kevesebb lehetne ez az adósság, nem lett volna talicskás meg Nokia-dobozos pénzkisíbolás, és nem kéne most óriási költségen meg apparátussal nyomozni meg vizsgálni ezeket a dolgokat. De még 2006 óta is rengeteg kártól megkímélhettük volna magunkat, ha a „rendbontózás” helyett a tiltakozás élére állnak. Ezzel a 8 évvel így most csak kizárólag a Fidesz nyert egy totális hatalmat, hogy ez mit hoz az országra, az majd elválik, de mindenki más veszített. Legalább már ezeket nyilvánosan belátnák, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem. 
Orbán Viktor azt mondja, hogy a szociális alapú jóléti társadalmi modellnek vége, a jövő a munka alapú társadalomé: Csak halkan jegyezném meg, hogy Adolf Hitler nemzetiszocializmusáról szóló könyvekben olvastam ilyeneket. Úgy látszik nincs új a nap alatt, egy nagy és költséges vargabetűvel csak visszajutottunk oda, ahonnan a háború előtt indultunk. 
Felrobbant Oslo kormányzati negyede és egy ifjúsági táborban meghalt 70 fiatal: Megátalkodott balliberálisok összemosási akcióival kapcsolatban kijelentem, hogy tiltakozom az ellen, hogy elmebetegeket hazafiakkal hasonlítgassanak össze. Ezt a tettet semmilyen logikával nem lehet megindokolni. Még ha a bevándorló negyedbe ment volna be lövöldözni meg robbantani – az sem lenne elfogadható, de – az legalább értelmezhető lenne muszlimellenességként. De ez? Így legfeljebb csak a pszichopata őrültek közt lehet „sztár” valaki. Ez olyan szinten logikátlan, hogy az embernek akaratlanul is eszébe jut az összeesküvés-elmélet, hogy nem azok állnak-e a háttérben, akik most ezen felbuzdulva a „szélsőjobboldal elleni harc” jogcímén a hazafias mozgalmakat akarják szorongatni Európa szerte. Jobban tennék, ha a terrorizmust ott keresnék, ahol mindig is volt, a vérgőzös szélsőbal oldalon.
Támogatási programot indít a kormány a tanyasi élet- és gazdálkodási forma fellendítésére: Remek! Ez olyan Hunniához illeszkedő gondolat. Itt a lehetőség, hogy a városi tengődéstől megcsömörlött hazafias érzelmű fiatalok új életközösségeket alkossanak. Talán ez az a pillanat, amikor földet kell venni egymás közelében. Ráadásul hallok egy elinduló napkollektor telepítést támogató programról is. Ez is illeszkedik az előzőhöz, ezt is érdemes kihasználni.  
A „Hard Talk”  című műsorban a jeruzsálemi polgármester volt a vendég: Két szempontból is tanulságos műsor volt. Az egyik, hogy a riporter kőkeményen bekérdezett az embernek a palesztinok sanyargatásával kapcsolatban, szorította sarokba, ahogy csak bírta. Nyoma sem volt annak a meghunyászkodó, nyalizó stílusnak, amivel itt nálunk kezelik a különböző zsidó vezető embereket. A másik, hogy a polgármester felháborodottan tiltakozott az ellen, hogy ők megszállók lennének Kelet-Jeruzsálemben. Arra hivatkozott, hogy 2000 évvel ezelőttig az egyértelműen zsidó város volt és a földből most is lépten-nyomon zsidó régészeti leletek kerülnek ott elő. Az jutott eszembe, hogy az egész kárpát-medence 90 évvel ezelőttig egyértelműen magyar föld volt, és nem hogy a földből, de lépten-nyomon a föld felett is magyar történelmi emlékekbe botlunk, mégis ez az undorító gyáva, meghunyászkodó hozzáállás uralkodik Trianon-ügyben az egész magyarországi politikai eliten. Amiben érdemes, abban vajon miért nem akarnak példát venni az ilyen önérzetes zsidó vezetőktől? Megtehetnék!
Amy Winehouse, a „sztár”, halott: Szégyen vagy nem, én azt sem tudtam idáig, hogy él. Most folyton azt hallani ilyen-olyan műsorokban, hogy „mekkora tehetség volt, csak hát szegényt elvitte a túlzott kábítószerezés”. Milyen abszurd ez a mai média világ, ahol kábítószer-függő deviánsokat, homokos, leszbikus alakokat sztárolnak orrba-szájba folyton, míg a tisztességes nyakas hazafiak, akik a normális világért küzdenek, állandó lekezelés alanyai, mint „szélsőségesek”. Hát nem a Winehouse-félék a szélsőségesek? Még akkor is, ha tényleg jó hangja volt. 
2011. 08. 01.
Budaházy György
(Kuruc.info)