A Tito-partizánok és az angolszászok kegyetlenkedésének komoly jelei a Balkánon
Zágráb, 1944. december 1., 18:10 (Német Távirati Iroda)
Mint a Croatia hírszolgálati ügynökség jelenti, a horvát sajtó feltűnő helyen közöl két jelentést Bjelovárból és Szarajevóból, amelyek érdekes fényt vetnek a partizánok és angol-amerikaiak közötti kapcsolatokra.
Zoom
Josip Broz Tito és a zsidó Mosha Piade kommunista terroristák
A Bjelovárból származó értesülések szerint a partizánok néhány angol repülőt, akik kényszerleszállást végeztek, megöltek. Ezzel kapcsolatban kommunista pártbiztosok kijelentették, hogy az angol pilóták meggyilkolása parancsra történt, mert az angolok ellenségei a partizánoknak és az egykori Jugoszlávia bolsevizálásának. Valóban az utóbbi időben néhány eset vált köztudomásúvá arról, hogy angol repülők bombáztak és fedélzeti fegyverekkel lőttek partizán táborokat és gyülekezési helyeket. A szarajevói jelentés szerint angol-amerikai repülőgépek bombázták a Szarajevótól nyugatra fekvő Fojnica közelében lévő partizánállásokat, és a partizánoknak súlyos veszteséget okoztak. A partizánok elleni angol-amerikai légitámadásokról és a kényszerleszállást végzett angol repülőknek kommunista partizánok által történt meggyilkolásáról szóló jelentésekkel kapcsolatban horvát körökben megjegyzik, hogy tévedés lehetősége is fennforoghat.
Érdekes azonban az a bolsevisták által kiadott parancs, amelynek értelmében minden elfogott amerikai repülőt agyon kell lőni, valamint az a közleményük is, hogy az angol-amerikaiak ellenségei a szovjetnek. Ezenkívül még sok más eset is közismertté vált, köztük az is, hogy Boszniában és Szlovéniában a partizánok angol-amerikai kiképző tiszteket tettek el láb alól. Haláluk okául azt hozták fel, hogy harctéren estek el.
Így végződik tehát az angol-amerikai segítők szerepei a horvát területen szított szerb kommunista terroristákkal szemben, akik ugyanazokkal a fegyverekkel bánnak el velük, amelyeket ők adtak a partizánoknak terrorcélokra. Mialatt az angol-amerikai propaganda az úgynevezett erdei törvényeket dicséri és támogatja a partizánok szakadatlan erőszakos tetteit, az angolok és amerikaiak kénytelenek elnézni, hogy saját embereiket gyilkolják meg a felbujtott erdei banditák. (MTI)