Pro domo!
1943. április 23.
A t. Szerkesztőségek rendelkezésére bocsátjuk a következő hírt azzal a kéréssel, hogy forrás megnevezése nélkül közölni szíveskedjenek.
Bukarest, április 22.
A Porunca Vremii április 25-i húsvéti száma a zsidókérdéssel foglalkozik. Ismerteti Románia harcát a zsidó befolyás ellen, a román fejedelmek alatt hozott zsidóellenes intézkedéseket, a zsidó beözönlés történetét, történelmi számszerű adatokkal bizonyítva a nemzetközi zsidóság káros befolyását Románia történetére és a zsidóság szerepét Románia gazdasági és pénzügyi életében. Sok új képet és eredeti fényképet közöl a zsidóság kiválóbbjairól, majd ismerteti a román antiszemitizmus történetét, amely Cuza alatt vette kezdetét, és erélyesen folytatódott néhai Goga Octavián miniszterelnöksége idején.
Ezzel párhuzamosan több cikkben ismerteti a szovjet külpolitikáját Románia irányában, rámutatva arra, hogy a cári imperializmus és a bolseviki imperializmus ebben a tekintetben teljesen azonos. Részletesen ismerteti a szovjet történetét is.
Hosszú cikkben foglalkozik a német antiszemitizmus eredetével, a zsidók németországi szerepével s a német nép reakciójával a zsidó befolyással szemben. (MTI)