Mindig csak a foltot távolítják el Kúróék
Magyarországról nem gyakran esik szó az orosz médiában (legfeljebb ha kilóra megveszik El-Qrót valami gázügyben), de a péntek esti budapesti tüntetésekről, főként pedig a komcsi megszállók fallikus emlékművénél történtekről az állami televízió, a legtöbb rádióadó és több internetes portál is beszámolt. Köszönet nektek érte, pesti srácok, vagyis bocsánat: egy bátor hölgy is volt.
Mégpedig oly módon tudósítottak, hogy neonácik a Szabadság téren szétdobálták a szovjet obeliszkhez helyezett koszorúkat és virágokat, de aztán a rendőrök sorfallal vették körül, és megvédték az emlékművet, miközben a szélsőséges tüntetők fasiszta jelszavakat kiabálva sörösüvegekkel és koszorúkkal dobálták meg őket. Egyebet nem hazudtak.
A szovjet katonai emlékművek sorsa rendkívül érzékeny ügy az orosz közvélemény és vezetés számára. A hasonló, észtországi emlékmű áthelyezése komoly diplomáciai konfliktust és politikai válságot okozott Oroszország és Észtország között, a kis ország mégse hátrált meg. Nálunk viszont még az "ellenzék" se támogatja az emlékmű áthelyezését, holott a magyar Szabadság téren, a város szívében a legrosszabb helyen van. Viszont bízhatunk benne, hogy az oroszok is belátják: jobb helyen lenne a temetőben az emlékmű, ha nem akarják, hogy rendszeresen megrongáljuk.

Hazájuk becsülete helyett a megszállókat dicsőitő emlékművet védték a csicskák



Tehát még egyszer köszönjük a hazafiaknak és a fenti képen látható honleánynak a koszorúk szétdobálását a megszállók emlékművéről. Már azt hittük, idén teljesen hangtalanul marad a nemzeti oldal, míg tavaly április 3-án Tomcat és Pál Marci alakított nagyot az állami ünnepségen, majd másnap, 4-én pedig Novák Előd vitt húsvét közeledtével ajándéktojásokat a komcsiknak.
(MR nyomán Kuruc.info)

Neonácik a Szabadság téren 1956-ban és 2006-ban