A harmadik zsidótörvény a Ház előtt

Győri Nemzeti Hírlap, 1941. június 10.
Megtiltják a keresztény–zsidó vegyesházasságot

Zsidó-homoszexuális prostituált – 1927
Budapest, jún. 9. B. É. – A képviselőház szerdai ülésének kiemelkedő jelentőséget ad az, hogy ekkor nyújtják be azokat a törvényjavaslatokat, melyekkel a kormány a Házat foglalkoztatni kívánja.
Előreláthatólag már szerdán a képviselőház elé kerül az ügyvédi kamarákban a zsidóságnak az országos számarányuknak megfelelően 6 százalékra való visszaszorításáról rendelkező javaslat, továbbá a házasság előtti kötelező orvosi vizsgálatról szóló javaslat, mely megtiltja a keresztények és zsidók közötti házasságkötést.
Törvényjavaslat várható a hűtlenség, felségsértés szigorú büntetéséről és a tervgazdálkodás előmozdításáról is.
Fellebbezett a zsidó gyáros
25 pengő helyett 200 pengőre ítélték légoltalmi kihágás miatt
Nádas Jenő rajkai zsidó gyárigazgató a légoltalmi elsötétítés idején nem sötétítette el kellő gondossággal a lakását és a fény kiáramlott az udvarra, illetve a szabadba.

A rendellenességet észrevették és Nádas ellen eljárás indult. Első fokon 25 pengőre ítélték és ezt a büntetést sokallva, fellebbezett az elítélt. Most került a másodfokú hatóság elé az ügy, ahol viszont úgy találták, hogy vagyoni helyzetéhez túlságosan alacsony büntetést kapott Nádas Jenő és ezért 25 pengő helyett 200 pengőre büntették a zsidó gyárigazgatót.
(Kuruc.info)