Győri Nemzeti Hírlap, 1944. június 20.
Berlin, június 19. MTI. A véderő főparancsnoksága közli: London és külső kerületei ellen a zavaró tűz vasárnap is egész napon át, valamint ma éjjel váltakozó erővel tovább tartott.
Normandiában a harcok súlypontja vasárnap Sauveue le Vicompte térségében volt. Az ellenségnek itt tüzérségének és légi fegyvernemének legerősebb hadbavetésével sikerült biztosító állásainkat áttörnie és Bareville sur Mere mellett Cherbourg félszigetének nyugati partját elérnie. Csapataink elreteszelő arcvonala innen délre és északra alakult ki.
Az Orne-től keletre levő ellenséges hídfőt tovább szűkítettük. Páncélosokkal támogatott ellenséges ellentámadások meghiúsultak. Tillytől kétoldalt az ellenség széles arcvonalon erősebb gyalogos és páncélos erőkkel támadott. Valamennyi ellenséges támadás eredménytelenül összeomlott. St. Lotól északra egy előző napi betörést ellenlökéssel kitisztítottunk. Harci repülő kötelékek a hídfőállás előtt elsüllyesztettek 18.000 bruttóregiszter tonnát kitevő két kereskedelmi hajót és sok rombolót. További négy kereskedelmi hajót 29.000 bruttóregiszter tonnatartalommal és három rombolót súlyosan megrongáltunk. Tengerészeti parti ütegek Cherbourg félszigetétől nyugatra szintén megrongáltak egy ellenséges rombolót.
Elba szigetén az ellenség új erőket tett partra. A nagy túlerőben levő ellenség elől csapataink kénytelenek voltak a sziget északkeleti részére visszavonulni. A harcok tovább folynak. Torpedó naszádunk Elba szigetétől keletre elsüllyesztett egy brit gyorsnaszádot, két továbbit pedig súlyosan megrongált. Grossetotól Perugiáig elterülő szakaszon vasárnap rendkívül nehéz csatanapunk volt. Az ellenség összefogott erőkkel egész napon át támadott anélkül, hogy sikerült volna nagyobb terepnyereséget elérnie. Különösen heves harcokra került a sor a Perugiától délnyugatra és délre fekvő térségben. Csapataink elkeseredett ellenállást tanúsítottak és páncélosokkal támogatott megismételt támadásokat túlnyomórészt közelharcokban szétvertek.
Keleten meghiúsultak a szovjet helyi támadásai a Kárpátok előterében a Bereinánál és Vitebszknél. Az ellenségnek súlyos veszteségei voltak. Nehéz német harci repülőgépek az elmúlt éjjel összefogott támadást intéztek Sarny vasúti csomópont ellen. A támadás nagy tüzeket és robbanásokat idézett elő. Egy észak-amerikai bombázó kötelék berepült Északnyugat-Németország fölé és terrortámadásokat intézett több város ellen. Különösen Hamburgban, Hannowerben és Welsemündenbcn keletkeztek károk és emberéletben veszteségek. A légifegyvernem és a haditengerészet légvédelmi tüzérsége megsemmisített 16 ellenséges repülőgépet.
Percenként érkeznek Anglia fölé a pilótanélküli gépek
Amszterdam, június 19. Mint az angol hírszolgálat jelenti, a vasárnapra virradó éjszaka Dél-Anglia felé alig néhányperces időközökben érkeztek pilótanélküli gépek. A gépek igen alacsonyan szálltak és közülük sok áthatolt a légvédelem heves tűzfüggönyén. (MTI)

V1 London fölött
Egyre fokozódó sebességgel rohan a „dinamitos meteor”
Stockholm, június 19. (MTI) A német „robotgép” ellen a legjobb fegyver a feltétlen hallgatás - jelenti az Aftontidningen az United Press egy meg nem nevezett angol helységből keltezett jelentése alapján. Semmiféle adatot nem szabad arról közölni, „hol érnek földöt a német repülőgépek, vagy hol szórják le bombaterhüket” és azoknak a nevét sem szabad megnevezni, akik ilyen repülőgépet láttak Anglia felé repülni.

V1 a futószalagon
A Nyha Daglight Allehanda londoni jelentése szerint az angol főváros ezer meg ezer lakása élheti át most azt az újszerű érzést, ahogy az új német dinamitos meteorok szinte a város házainak tetejét és a fák csúcsait súrolva nagy sebességgel tovaszáguldanak, hogy azután - ha megszűnik a motor zúgása - öt-tizenöt másodperce múlva bukórepülésben hirtelen, hatalmas durranás közepette felrobbanjanak. Akik egy ilyen dinamitos meteor lezuhanásának közelében voltak, valamennyien egyöntetűen beismerik hatalmas romboló hatását. A robbanás - mondják - egyenesen borzalmas.

A légtérben
Az új német fegyver sebességéről szóló jelentések erősen eltérnek egymástól. A Nyha Daiglight Allehanda londoni tudósítója szerint a Csatornán csupán 300-430 kilométeres óránkénti sebességgel repülhetnek, hogy azután 650 kilométeresre fokozzák a száguldás iramát. (MTI)
A brit kormány elrendelte London azonnali kiürítését

Kilövésre készen
Stockholm, június 19. (Interinf) Itteni értesülés szerint a London és Dél-Anglia ellen harcbavetett német robbanó testek az angol kormányt arra kényszerítettek, hogy elrendelje London haladéktalan kiürítését, mert sem az óvóhelyek, sem a földalatti vasút aknái nem bírják ki a robbanások erejét. A milliós város lakosságának a vidékre való menekülése már olyan méreteket öltött, amely messze felülmúlja az 1941. évi kiürítéseket.
Bár a támadás most még túlnyomóan London városára és annak hatalmas, ipartelepeire, vasútaira, kikötőire és kikötői raktárházaira összpontosul, mégis arra kell számítani, hogy Dél-Anglia többi városa, mint Portsmouth, Southampton, Plymouth és más fontos gyáripari központok és kikötők előbb-utóbb osztoznak London sorsában. (MTI)
Amerikai csapatok német orvosok segítését kérték súlyos sebesültjeik ellátására
Párizs, június 19., NTI. A párizsi sajtó jelentése szerint az inváziós arcvonal egyik szakaszán, ahol különösen súlyos harcok folynak, amerikai csapatok német orvosokat és egészségügyi közegeket hívtak segítségül azzal az ígérettel, hogy német hadifoglyokat bocsátanak szabadon. Háromszor kellett az amerikaiaknak eszerint tárgyaló feleket küldeniök a német vonalakba, hogy kezeltessék a sok súlyos sebesültet. A lapok ebből azt következtetik, hogy ez a különös kérelem mutatja, milyen nagy a lehangoltság a támadók soraiban.
(Kuruc.info)