Győri Nemzeti Hírlap, 1937. július 8.
Róma, júl. 7. MTI. A spanyol vörösök - ideérkezett jelentések szerint - borzalmas kegyetlenkedések között végezték ki az almagrói Szt. Domonkos-rend kolostorának tagjait. A szerzeteseket a kolostor falához állították, majd revolverekből sortüzet adtak le rájuk.

A spanyol csőcselék tobzódása a templomokban

A „Füstös” cigány lóvásárlása a bíróság előtt
Szabó József 33 éves győri cigány, másnevén „Füstös”, csalás vádja miatt került a törvényszék elé, mert Nagy Gáspárt fondorlattal tévedésbe ejtette oly módon, hogy tőle lovat vett meg 220 pengőért. A lovat befogta a kocsiba és felült rá Nagy Gáspár fiának, Istvánnak jelenlétében, majd elhajttattak.
A kocsival betértek az egyik vendéglőbe, ahol borral itatta az öreg embert és ilyen italos állapotban aláíratott vele egy elismervényt, hogy a lovat nem 220 pengőért, hanem csak 105 pengőért adta el Nagy Gáspár. De meg ezt az összeget sem fizette ki a cigány az öregnek, hanem csak 95 pengőt, a többit levonta a borozásra.

A törvényszéki tárgyaláson humoros jelenetek követték egymást. A cigány tanúkat hozott, akik azt állították, hogy az öreg ember nem volt nagyon ittas és előttük kijelentette, hogy 105 pengőért adja el a lovát. A bíróság végülis felmentette cigányt. Az öreg ember pedig arra a kérdésre, hogy megnyugszik-e az ítéletben, ezt felelte:
- Nem akarok én idejönni többet, tessék beszüntetni a dolgot!
Miután az ügyész is megnyugodott a felmentésben, az ítélet jogerőre emelkedett.
- Na öregem, majd legközelebb megint találkozunk - mondotta mosolyogva a cigány - és kezét nyújtotta az öregnek, aki barátságosan megrázta a cigány kezét...
Elősegítik a zsidók kivándorlását Németországban
Győri Nemzeti Hírlap, 1939. július 8.

Berlin, júl. 7. MTI. A birodalmi törvénytárban most közzé tett rendelet értelmében a birodalmi zsidókat külön szervezet gyűjti össze, melynek célja a zsidók kivándorlásának elősegítése. A zsidók iskoláztatásáról ez az egyesület köteles gondoskodni. Köteles fenntartani a szükséges elemi iskolákat, azonkívül fenntarthat közép és magasabbfokú iskolákat, szakiskolákat, valamint más tanfolyamokat, melyek elősegítik a zsidók kivándorlását. Az egyesület köteles az arra rászoruló zsidókat anyagilag támogatni.