Győri Nemzeti Hírlap, 1938. július 10.
Párizs, július 9. Nemzeti spanyol forrásból származó jelentések szerint a köztársaságiak szörnyű megtorlási intézkedéseket hajtottak végre Alicante legújabb bombázásáért.

Nemzetközi zsidó-terroristák
A jelentés szerint az Alicante ellen legutóbb végrehajtott nemzeti légitámadás megtorlásaképpen a köztársaságiak 300 nemzeti érzelmű foglyot agyonlőttek. A szerencsétlen áldozatok holttestét szoknak a házaknak a romjaira dobták, amelyeket a nemzeti bombavető légirajok szétbombáztak. Így azután azt a látszatot keltették, mintha a 300 ember a nemzetiek által végrehajtott légitámadások áldozata lett volna.

Mandel Rotschild és a francia-olasz közeledés titkairól érdekes leleplezést közöl egy párizsi tudósító
A „Világszolgálat” párizsi tudósítója közli a következő érdekes adatokat:
A zsidó Georges Mandel Rotschild már régtől fogva végzetes szerepet játszik a francia politikai életben. Igazi neve Jeraba am Rotschild. A háború alatt Clemanceau magántitkára volt. A Hearst lap a „New York American” egyik számában „mystery man of France”-nek nevezte őt.

Mandel Rotschild volt az egyetlen ember a francia kabinetben, aki a rajnai megszállás első órájában a helyzetet háborúval akarta megoldani. Az ő kezdeményezésére kérdezték meg Varsót, hogy a lengyelek segítségére sietnének-e a franciáknak, ha a francia csapatok bevonulnának a Rajna vidékére. Varsó határozott nemmel válaszolt. Mandel Rotschild még a lengyelek elutasító válasza után is erélyesen követelte az azonnali cselekvést és a Rajnavidékre való bevonulást. Tervei végül mégis hajótörést szenvedtek az álatalános bizonytalanság és a miniszterek habozása miatt. Mégis csak a tárgyalások útjára kellett lépni.
A „csendes munka”
Amikor 1936. tavaszán a Sarraut kormányt a zsidó Blum Leo kormánya váltotta fel, a „konzervatív” politikus Mandel Rotschildnak át kellett adnia helyét a népfront minisztereknek. Mandel Rotschild a változás dacára csendben tovább dolgozott.
A német-japán antikommunista egyezmény megkötése után megint a zsidó Mandel Rotschild volt az, aki a francia szovjet vezérkarok közötti megbeszélések haladéktalan megindítását követelte. Egy nyilvános beszédben azt mondta: „A békének érdeke, hogy a Szovjettel kölcsönös katonai segélynyújtási egyezményt kössünk”.
1937. október 15-én a Világszolgálat a következő jelentést hozta: „A zsidó Mandel Rotschild kereskedő köröket a német és olasz áruk bojkottjának igyekszik megnyerni. Ugyanez a Mandel Rotschild pénzeli az illegális bolsevista félhavi folyóiratot, a „Proletár”-t Jugoszlávia számára.
Most, mint a Le Jour c. francia újság jelenti, a francia politikusoknak egy hatalmas klikkje dolgozik azon, hogy a francia-olasz megegyezést hátráltassa. A lap ebből kifolyólag heves támadást intéz Herriot kamarai elnök, Paul Reynald és Mandel Rotschild ellen. Ehhez a klikkhez tartozik a Le Jour szerint igen sok zsidó szabadkőműves páholy is.
Az bizonyos, hogy amint Mandel Rotschild nem akarja a békét a fasiszta Itáliával, úgy nem akarja a nemzeti szocialista Németországgal sem. Ezzel azonban, fejezi be cikkét a párizsi levelező, a zsidó Mandel Rotschild nem a francia nép békeszeretetének megfelelően jár el, hanem egyenesen Franciaország érdekei ellen cselekszik. Azt akarja, hogy Franciaország a Szovjettel a moszkovita tömeggyilkosokkal a vérszopókkal kezet fogva együtt haladjon.
Mi zsidóellenes francia hazafiak, meg vagyunk győződve, hogy a zsidó Mandel Rotschild nem békét, hanem háborút akar.
(Kuruc.info)