Fiatalkorú árja nem dolgozhat zsidó üzemben
Győri Nemzeti Hírlap, 1938. július 14.
Berlin, július 9., eredetiben itt
Klimschan szászországi város gyámhatósága megsemmisített egy tanoncszerződést, amelyet egy leányka gyámja kötött egy zsidó áruházzal. A gyám a zwiekaui járásbírósághoz fordult, amely azonban elutasító végzést hozott.
Az indoklás szerint egy zsidó vállalkozás a német felfogás értelmében akkor is alkalmatlan az ifjúság számára, mint tanulóhely, ha maga a tanonckiképzés árja kezekben van. Éppen a serdülő fiatalságot a legfontosabb felvilágosítani a zsidó befolyás ellen folyó nagy küzdelem jelentőségéről. Ez azonban nem lehetséges, ha az illető fiatalkorú zsidó üzemben dolgozik.
 
Ausztrália tiltakozik a zsidó bevándorlás ellen
1939. július 14., eredetiben itt
Az ausztráliai kormány meg akarja akadályozni az illegális zsidó bevándorlást. A minisztertanács szerdán rendőri jelentést tárgyalt, amely szerint valóságos üzérkedés folyik a bevándorlási engedélyekkel. Húsztól kétszáz fontig terjedő összegekért árusították ezeket az engedélyeket. A belügyminiszter intézkedést kért a visszaélések meggátolására. Ausztráliában ebben az évben 4500 zsidó vándorolt be, akiknek nagy része nem rendelkezett törvényben előirt adatokkal.

Zsidó emigránsok Ausztáliában - 1939
 
Amerikai repülők embertelen terrortámadásai horvát falvak ellen
1944. július 14., eredetiben itt
A német távirati iroda értesülése szerint észak-amerikai repülők a délkelt-európai térség ellen intézett egyik legutóbbi támadásuk alkalmával horvát területen Zágrábtól keletre megtámadtak több kisebb falut, és bombákat dobtak kunyhókra és istállókra, melyeknek közelében semmiféle katonai célpont nincs. E bombázásoknál nem az amerikai repülők tévedéséről volt szó, mert az első támadás után még újabb három, mintegy 7–10 amerikai gépből álló csoport csapott le ugyanezekre a célokra, és dobta le bombáit a falvakra. Az amerikaiak különleges repeszbombákat is használtak.
E támadások alatt és után a bombázó kötelékeket kísérő nagy hatósugarú észak-amerikai vadászok szabályszerű embervadászatot indítottak a mezőkön dolgozó horvát parasztok ellen. Mélyrepülésben átfésülték a szántóföldeket, és üldözték a közeli erdőkbe menekülő parasztokat és asszonyokat. Néhány perc alatt 23 férfit és nőt megöltek, 78-at súlyosan, 95-öt pedig könnyebben megsebesítettek.
(Kuruc.info)