2018. december 13., csütörtök, Luca, Otília, Enid napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:51 Újabb adalék a tegnapi judeoanarchisták eszmeiségéhez: fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját09:22 Galilei Kör és patkánylázadási kísérlet újratöltve: Tordai további tüntetéseket és útlezárásokat szervez, Gyurcsány állandósítaná az obstrukciót08:31 Az év utolsó helyi időközi választásait rendezik meg vasárnap08:02 Theresa May megnyerte a bizalmi szavazást, de nem tölti ki teljesen a mandátumát07:41 Hidakat zártak, székházat másztak órákon át a tüntetők - a Tordai Bence-féle nyomorultak hívó szavára és irányításával07:31 Bizalmat szavazott a szejm a Morawiecki-kormánynak06:51 Három év börtönre ítélték Trump zsidó ügyvédjét - kígyót-békát szórt az elnökre a bíróságon21:58 Hangfelvétel: "A férjem vérzik, meg a fiatalember, akit lelőtt" - mondja Győrkös felesége20:18 Izraeli lap: "Orbán Viktor, a zsidók számára jó vezető"19:57 Jól vizsgáztak az EU vezetői: megrendülünk, együttérzünk, holnaptól pedig folytatjuk az iszlamizálást19:37 Tarlós feljelentést tett e-jegyrendszer-ügyben - "az ellenzék addig találjon magának más kampánytémát"19:14 Év végi Fejbőr-koncert Budapesten (x)18:49 Pert nyert a TASZ, mert a hatósági razzia "sérti a romák méltóságát"18:24 Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi román kislányt17:56 "Nem lesz velem probléma, szakmát tanulok, istenhívő leszek!" - fogadkozott a 44 késszúrással idős asszonyt gyilkoló cigány
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Elcsatolt részek ::

Kincses elítéli Markó Béla hazugságát a magyarellenes pogromról

Reklám

Kincses Előd ügyvéd megdöbbentőnek tartja, és elítéli Markó Béla Marosvásárhely fekete márciusa (az 1990 tavaszán szervezett magyarellenes pogrom) kapcsán tett legutóbbi nyilatkozatát. A boszniai mintájú etnikai konfliktus értelmi szerzőinek kiderítésére tett felhívásában az RMDSZ elnöke nem zárja ki a külföldi beavatkozást.

„Mi, akik 1990. március 19–20-át Marosvásárhelyen töltöttük, a küzdőtéren, és nem Budapesten, mint a szövetségi elnök, pontosan tudjuk, hogy a fekete márciushoz külföldnek semmi köze nem volt, azt Bukarestből szervezte a Belügyminisztérium 0215-ös egysége azért, mert lejárt a szekuritátésok háromhavi fizetett szabadsága, és hivatalosan újra munkába kellett állítani őket” – fejtette ki Kincses, aki politikai vakságnak tartja az esetleges külföldi szerepvállalás emlegetését, mivel a nyilatkozó ezáltal azt a régi román titkosszolgálati rágalmat igazolja, miszerint Magyarországról manipulálták az eseményeket.

Mint ismert, a román belügy által Marosvásárhelyre buszokkal, teherautókkal utaztatott, felfegyverzett román csőcselék 1990 március 19-én a magyar városban megtámadta az őslakosokat, hármat megöltek és kiverték Sütő András író félszemét is. Ezután a románok lezárták a városba vezető főutakat, hogy a magyarok ne kaphassanak segítséget. A segítség azonban, többek közt a Nyárád-menti székelyektől a mellékutakon megérkezett. Ennek, valamint a marosvásárhelyiek hősies ellenállásának köszönhetően másnapra megfutamították a románokat, akik véres fejjel távoztak, annak ellenére, hogy az őslakosoknak csupán padok deszkái és más szükségből szerzett önvédelmi eszköz állt rendelkezésére a fejszékkel, láncos botokkal és más ütő-vágó fegyverrel ellátott primitív román népséggel szemben. Mondhatni, hosszú történelmi idő után ez volt az első magyar katonai győzelem, amelyet bár aljas koncepciós perek és megtorlások követtek (Cseresnyés Pál, Vásárhely mártírja például hat évet ült, miközben egyetlen román gyilkost sem állítottak bíróság elé) a román hatalom pogrommal többé nem mert próbálkozni.

(Kuruc.info - Kolozsvári Krónika - Erdély Ma nyomán)

 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready