Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését kéri a Jobbik Tarlós István főpolgármestertől - mondta az ellenzéki párt budapestiekért felelős alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.
Volner János azt mondta, a közgyűlésben azért kezdeményezik a cégvezető felmentését, mert az elmúlt három évben Vitézy Dávid főszerepet játszott abban, hogy tönkretegyék Budapest közlekedését. A lámpákat úgy hangolták át, hogy szándékosan dugókat okozzanak, és úgy változtatták meg a fideszes polgármesterek a forgalmi irányokat, hogy a főutakra tereljék a forgalmat, ezzel újabb dugókat hoztak létre - folytatta. Emellett szerintük több olyan forgalomtechnikai beavatkozás is történt, amely a közösségi és egyéni közlekedést is megnehezítette.
Kijelentette, hogy a kormány "fejős tehénnek" nézi az autósokat, Európa legmagasabb áfáját veti ki rájuk, megemelte a regisztrációs adót. A helyzetet Budapest pedig azzal súlyosbította, hogy úgy akarja rávenni az autósokat a közösségi közlekedés használatára, hogy "pokollá teszi" az autósok életét - fogalmazott Volner János.
Három évig gyakorolhatott egy világváros élén Vitézy Dávid és Tarlós István, előbbi ezidő alatt bebizonyította alkalmatlanságát, ezért indítványozzák, hogy a főpolgármester a csütörtöki nappal mentse fel Vitézy Dávidot és nevezzen ki a helyére egy megfelelő vezetőt - fogalmazott, az MTI kérdésére jelezve egyúttal: van jelöltjük, de őt a későbbiekben nevezik meg.
A Fővárosi Közgyűlés ülését Tarlós István határozatlan időre felfüggesztette a Város Mindenkié csoportnak az életvitelszerű tartózkodást tiltó közterületi szabályozás elleni demonstrációja miatt.
(MTI)